Söz, 2009 Yalıtım Başarı Ödülü Sahiplerinde



27 Nisan Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2009 ödül töreninin ardından, ödül sahiplerine mikrofon tutarak düşüncelerini paylaşmalarını istedik.

Yılın Yatırımı: Betek Boya ve Kimya Sanayi A. Ş. Gebze-II Tesisleri



Tolga Sarı, Betek Boya ve Kimya Sanayi A. Ş. Yalıtım Grubu Üretim İşletmeleri Yöneticisi

Betek Boya ve Kimya Sanayi A. Ş. Yalıtım Grubu Üretim İşletmeleri altında 4 farklı üretim işletmemiz var. Bunların ikisi, ödül aldığımız Gebze-II Tesisleri içinde bulunuyor: kuru harç üretim işletmesi ve EPS üretim işletmesi. Bu projeye Nisan 2006’da başladık, çünkü Betek satış rakamlarıyla artık üretim kapasitesi olarak bunu karşılayamaz hale gelmişti. Kaynarca Tesisleri’nde eski teknolojiyle üretime devam ediyorduk. Satış rakamlarına baktığımızda da bu tesisin miadını doldurduğunu gördük. Yeni tesisin projesine 2006 yılında Almanya’da başladık. Sadece proje, 2008 yılı başına kadar sürdü. Çünkü iyi bir projeyle çok doğru bir değerin yaratılacağına inanıyorduk. Ve ileriye dönük satış hedeflerini hesaba katarak 2 sene boyunca proje çalışmaları yaptık. 2008’le birlikte ise, 40 dönümü bulan arazide inşaat faaliyetlerine başlandı. Bu 40 dönümün de, 36 dönümü kapalı alandan oluşuyor. Ciddi bir inşaat alanı. 2009 başında makine montaj sürecine geçildi. 2009 Nisan ayında ise üretim faaliyetleri başladı.

Çok yüksek bir üretim kapasitesine sahibiz. 240 bin ton/yıl üretim yapabilecek bir kuru harç üretim tesisimiz var. EPS üretim işletmemiz de yine yüksek bir üretim kapasitesine sahip.

Tabii bu tesisi en büyük özelliği şu; 30 milyon avroyu bulan bir yatırım. Sadece inşaat maliyeti 10 milyon avroyu buldu. Geriye kalan 20 milyon avro ise teknik detaya ayrıldı. Yalıtım endüstrisinde görülmemiş bir yatırım bu. Aslında bu tesis 2 milyon avroya da yapılabilirdi, hedef de buydu. Fakat teknolojiye yaptığımız yatırımın karşılığında kaliteli ürün yaratacağımızı biliyorduk. O nedenle bize 20-30 sene getiri sağlayacak bir tesis olarak düşündük. Yönetim Kurulumuz da bu yönde karar aldı ve yatırım gerçekleştirildi.

Gülay Dindoruk, Betek Boya ve Kimya Sanayi A. Ş. Yalıtım Grubu Genel Müdür Yardımcısı

Yalıtım ödüllerini çok uzun süredir takip ediyoruz zaten. Çok beğeniyle izlediğimiz bir yayın grubu. Hem sektörün içinde hem de sektörü dışında yalıtımla ilgili bilgilendirme sağlıyor.

Bu ödüller de kendimizi farklı bir yolla ifade etmenin bir şekli. Çünkü kendi iş hayatımızın içinde sadece “şu ürün şudur bu ürün budur” diyoruz.

Bu sene aldığımız ödül gerçekten çok anlamlı. Çevremizden de çok beğeni ve takdir alıyoruz. Bu da çok hoşumuza gidiyor, çünkü “Yılın Yatırımı” ödülü. Türkiye’ye ve yalıtım sektörüne böyle güzel ve büyük bir yatırım yapmış olmak bizi zaten çok sevindiriyordu. Ama bunun çevremizce beğeniliyor olması, ki okur ve seçici kurul oylarında da % 60 gibi bir farkla takdir gördük, çok gurur verici.

Gebze II tesisleri, 30 milyon Avroluk dev bir yatırım. Aslında sektörün içine girildiğinde, bu pazar için fazla büyük bir yatırım gibi bile değerlendirilebilirdi. Ama tabii projeksiyonlar çok daha ileriye yönelik yapıldığı için Türkiye’nin geleceği düşünüldü. Kısaca “gerçek anlamda bir yatırım” diyebiliriz.

Tesisimizin stratejik hedefinden bahsedecek olursak... Yalıtım çok gelişen bir sektör ama yalıtımın bir veya iki alanına yatırım yapılıyor. Bu tesisin en büyük özelliği, dıştan yalıtım dediğimiz, mantolama olarak da tabir edilen uygulamanın tüm ana ürünlerinin üretmesi. Çünkü sektörümüzde çok değerli üreticiler var ama bunların sadece birisini üretiyorlar, diğerlerini ise farklı firmalarla işbirliği içinde yapabiliyorlar. Bizim Betek’te sunduğumuz sistemlerin ise en büyük özelliği şu; yapıştırıcısından sıvısına, son kat kaplamasına, ısı yalıtım levhasına, boyasına kadar tüm ana ürünler entegre şekilde tek tesisten çıkıyor. Bizim Ar-Ge bölümlerimizin geliştirdiği ürünler oluşturuluyor. Kalite kontrolleri ve testleri bizde yapılıyor. Dolayısıyla, son kullanıcıya gerçekten güvenle sunabildiğimiz, birebir tüm kontrollerini yapabildiğimiz entegre bir tesis üretmiş durumdayız. Bunun değil Türkiye’de, Avrupa’da dahi bir benzeri yok. Tabii yatırım maliyetleri ve kapasiteleri çok yüksek ama, aslına bakarsanız tesisin en önemli özelliği de bu diyebiliriz. Felsefesi çok özel olan bir yatırım. Bu anlamda da çok gurur duyuyoruz. Mevcutta bir İZODER liderliğimiz var, bu tesisin de ileriye dönük olarak bu liderliği korumayı sağlayacak bir yatırım olduğunu düşünüyorum.

Haberin devamını okumak için lütfen ilerleyiniz.



Yılın Isı Yalıtımı Ödülü: ODE Starflex Camyünü Boru

Bülent Çolak, ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü

Yalıtım Dergisi ve B2B Medya’nın düzenlediği Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri, senelerdir takip ettiğimiz, yalıtım sektörünün en iyilerini belirleyen ve her sene hepimizi tekrar tekrar heyecanlandıran başarılı organizasyon. 

Geçen seneki törende 29 Ekim 2008’de ilk ürünlerini aldığımız ODE Starflex camyünü üretim tesisimiz ile Yılın Yatırımı ödülü almaya layık görülmüştük. 2009’da ise camyünü üretim tesisinin son etabı olan boru hattı devreye girdi. 

Bu yıl da ODE Starflex Camyünü Boru ürünümüzle “Yılın Isı Yalıtımı” ödülüne layık görüldük. 

Daha önceki yıllarda ODE Isıpan BD ürünü ile almış olduğumuz “Yılın Isı Yalıtımı” ödülü ile birlikte son ödül ODE Yalıtım olarak almış olduğumuz üçüncü “Yalıtım Sektörü” başarı ödülüdür. Benim ise eski firmamda aldığım ödüller ve “Yılın Profesyoneli” seçilmemle birlikte sektördeki altıncı ödülümdür. Her biri bize ayrı mutluluklar yaşatan ödüller sayesinde gücümüze güç katıyoruz. 

Bu yıl, sayesinde ödüle layık görüldüğümüz ödülü 2009 yılının Kasım ayında üretmeye başladık. Yani 2009’un “Yılın Isı Yalıtımı Ödülü”ne, üretime geçişimizden yaklaşık 3 ay sonra seçildik. Buda ürünün üretiminde ve pazarlamasında gerçek başarıyı yakaladığımız anlamına geliyor. 

Hem Seçici Kurula hem de Yalıtım Dergisi okurlarına teşekkür ediyoruz.



Yılın Su Yalıtımı Ürünü: KÖSTER KB Pur IN2

Selahattin ÖZÜPEK, Köster Yapı Kimyasalları A.Ş. Türkiye Satış Müdürü

KÖSTER olarak bugün büyük mutluluk yaşıyoruz. Sektörümüzün karşına yeniliklerle çıkarken, ödüle layık görülmek büyük anlam taşıyor. Dolayısıyla bu mutluluğumuzu yine sektörümüzle paylaşıyoruz.

Yapı Kimyasalları ve Yalıtım sektörlerinin büyümesine paralel olarak nitelik kazanmasını da önemsiyoruz. Bu kapsamda öncü rolünü üstlendiğimiz ürün ve ürün gruplarımız bulunuyor. Avrupa’da lider pozisyonda olduğumuz poliüretan enjeksiyon sistemlerdeki uluslararası tecrübemizi Türkiye pazarına yansıtıyoruz. Yılın Su Yalıtımı ödülünü kazandığımız KÖSTER KB Pur IN2 ürünümüz, ıslak veya vibrasyona maruz kalan hareketli çatlaklarda ve muhtelif uygulama alanlarında su yalıtımı amaçlı kullanılan iki bileşenli poliüretan enjeksiyon reçinesidir.

Ayrıca enjeksiyon sistemlerde KÖSTER KB Pur IN1, KÖSTER KB Pur IN3, KÖSTER KB Pur 2IN1, KÖSTER KB Pur IN7, KÖSTER KB Pox IN gibi serinin diğer ürünleri de bulunuyor. Bu şekliyle gerek poliüretan enjeksiyon sistemlerde, gerekse epoksi enjeksiyon sistemlerde çok geniş ürün portföyümüz bulunuyor. En zor su yalıtımı imalatlarının yapılabilmesi mümkün olabildiği gibi poliüretan ve epoksi enjeksiyon ürünlerimizle ıslak ya da kuru çatlaklar, soğuk derzler fark etmeksizin güçlendirme imalatları da gerçekleştirilebiliyor.

Serinin en yeni üyesi KÖSTER KB Pur IN2 ile kazandığımız başarıda okur oylaması sürecinde ve seçici kurul oylaması sürecinde destek ve katkılarını esirgemeyen ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum.



Yalıtım Bilincine Katkı Özel Ödülü: Şekerbank T.A.Ş.

Abdurrahman Özciğer, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı

Şekerbank olarak "Enerjiyi ve Emeği Koruyan Kredi" sloganıyla hayata geçirdiğimiz EKOKredi Yalıtım; enerji verimliligi, yenilenebilir enerji kredisi, güneş, rüzgar, doğalgaz ve mantolama kredisini kapsıyor. Yalıtım yaptırmak isteyen apartman ve site yöneticileri ile enerjiden tasarruf etmek isteyen ev sahiplerine, İZODER danışmanlığıyla uzman desteği sağlıyoruz.

Türkiye'de yalıtım alanında kredi sağlayan başka bir kuruluş yok. Şekerbank bu alanda ilk ve tek diyebiliriz. Yalıtım uygulamalarının, doğru standartlarda ve ehil kişilerce yapılması için tüketicinin, yalıtım hizmetini en uygun şartlarda almasına yardımcı oluyoruz.

Yalıtım sektörü tarafından bankamıza layık görülen ödül çok onur verici. Fosil yakıtlar giderek tükeniyor. Şekerbank olarak çevrenin kirlenmesine kayıtsız kalamazdık. Enerjinin % 30'u konutlarda tüketiliyor. Enerji verimliliğini sağlayacak teknikleri desteklemeyi amaçladık.

İZODER ile işbirliği içinde yürüttüğümüz model kapsamında, kredinin yanı sıra bir hizmet paketi de sunuyoruz. BEP yönetmeliğine uygun şekilde tüketiciyi bilinçlendiriyoruz. Ayrıca tüm şubelerimizde yalıtım malzemelerini sergileyerek, tanıtıyoruz.