Sözleşmeyi Feshettik

Muğla’nın cennet köşesi Kuyucak koyunda, Meşelik Köyü’ne ait 7 dönüm arazinin, içindeki tarihi bina ile birlikte aylığı 250 YTL’den 10 yıllığına bir işadamına kiraya verilmesine isyan eden sivil toplum örgütleri temsilcileri, arsa üzerindeki eylemden sonra Meşelik Köyü’ne gitti.

Köyde çevreci gruplar ile Muhtar Tahir Saylak arasında sert tartışmalar yaşandı. Vatandaşların sözleşmeyi görmek istemelerine tepki gösteren Muhtar Saylak, "Size sözleşmeyi filan gösteremem, Valinin talimatı ile inşaatı durdurduk. Sözleşmeyi feshettik. Kimseye araziyi peşkeş çekmedik. Köyümüzün maddi geliri ve gücü olmadığı için işadamına kiraladık. Çaresizdik, en iyi teklifi Barbaros bey vermişti" dedi.

Cennette gitarlı eylem
Kuyucak Koyu’nda dün sivil toplum örgütü üyelerinin pankartlı, gitarlı, şarkılı protesto eylemi vardı. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Grubu adına konuşan Ayhan Karahan, yağmaya AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu ve Milas Kaymakamı Hulusi Doğan’ın da ortaklık ettiğini öne sürdü. Karahan, bu kişiler hakkında, devletin malını korumamak, birilerine çıkar sağlamaktan savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

10 bin dolar verene kiralarım
Araziyi 10 yıllığına kiralayan ve yaklaşık 400 bin dolar harcayıp burayı, beach clup, restoran, bar ve su sporları merkezi yapmak isteyen İstanbullu armatör Hayrettin Barbaros Günay ise, inşaata şu ana kadar 30 bin dolar harcama yaptığını, kiralama sözleşmesinden vazgeçmeye niyeti olmadığını söyledi.

Günay, "Neden bu kadar gürültü patırdı çıkartıyorlar anlamadım. Madem burası o kadar değerli 10 bin dolar verene burayı ben de kiralarım. Ben kiralayana kadar neden kimse burayı alıp kullanmak istemedi. Köye kalıcı bir tesis yapacağım, burayı mezbelelikten kurtaracağım için iyilik yaptığımı sanıyorum. Arazinin peşkeş çekildiği yönündeki iddialar doğru değil" diye konuştu.