Spekülatörlerin Gözü Cezaevinin Arsasında



Bayrampaşa Cezaevi'nin taşınmasını fırsat bilen arsa spekülatörleri, kamulaştırma yapılacağını ileri sürerek evleri ucuza kapatmaya çalışıyor. Hiçbir evin yıkılmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, vatandaşları ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı.

19 Aralık 2000 tarihinde, 32 kişinin hayatını kaybettiği Hayata Dönüş Operasyonları ile adını duyuran Bayrampaşa Cezaevi'nin şehir merkezinden taşınması için yedi yıl önce başlatılan çalışmalar sonuç verdi. Cezaevi, Mart ayı sonunda Silivri'de yapılan yeni binasına taşınacak. Henüz nasıl değerlendirileceği kesinleştirilmeyen cezaevi binasının bulunduğu Muratpaşa ve İsmetpaşa semtlerindeki arsa ve evler, arsa spekülatörlerinin iştahını kabartmaya başladı bile. Bölgeyi mesken tutan arsa spekülatörleri, cezaevi etrafındaki evlerin kamulaştırılıp yeşil alan yapılacağı sözünü yayarak, vatandaşın ev ve arsalarını düşük fiyattan kapatmaya çalışıyor.

Evlerin yıkılması söz konusu değil


Vatandaşları uyaran Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, "Evlerin yıkılması söz konusu değil. Arsada, Bayrampaşa'ya yakışır projeler hayata geçirilecek. Arsanın bir kısmına Samatya Devlet Hastanesi'ne ek tesis yapılması planları var. Geri kalan arsayla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir mimar anlayışı ile herkesi kucaklayacak düşünceleri var” diye konuştu. Bürge, cezaevinin bölgede olması nedeniyle yaşanan olumsuzluklara da değinerek "İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evlerin balkonları cezaevi ile iç içe. Bölgede yaşayan ailelere gelen misafirler polis tarafından kontrol edilip sorgulanıyor ve telefonlar dinlenebiliyor" dedi.

Muhtar: "Yarı fiyatına alıyorlar"

Her gün çok sayıda vatandaşın evlerinin yıkılacağı endişesi ile kendisine başvurduğunu anlatan İsmet Paşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi de, "Mahallemizde büyük oyunlar oynanıyor. Fırsatçı spekilatörler halkı yanıltarak 120 ila 150 bin YTL değerindeki evleri 50 ila 70 bin YTL'ye kapatmaya çalışıyorlar. Buraları yıkılacak olsa belediye yeni imar izni vermez. İddialar üzerine evini satmak isteyen 5 aileyi zor ikna etik" dedi.

Sporevi'nde sporun keyfine varın

Geçmiş yıllara oranla spora olan ilginin her geçen gün arttığı ülkemizde, halkın rahat, modern ve bütçelerini zorlamayacak mekanlarda spor yapmalarını sağlamak amacıyla Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye'nin en modern spor tesisini hazırladı. Tesiste fitness salonu, yüzme havuzu, bowling, bilardo, masa tenisi, sauna, jakuzi, Türk hamamı, Fin Hamamı, solaryum, masaj, çocuk evi, sinema salonu, vitamin cafe ve otopark olmak üzere on beş ayrı bölümü içerisinde barındırıyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından inşa edilen ve "Bina üzeri stadyum" olma özelliğinden dolayı "Monoca-2" olarak da adlandırılan Terazidere Suni Çim Saha'nın altında bulunan tesis, Bayrampaşa Spor Kompleksi (Sporevi) ismiyle biliniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Bürge, geleceğin aydınlık, huzurlu ve idealist toplumunun oluşmasında sporun önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Halkımızın gönül rahatlığıyla ve keyif alarak spor yapmalarına imkan sağlayacak mekanlar oluşturmanın gayretini veriyoruz" dedi.