Spil'e Yeni Kimlik



Manisa Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Spil Dağı Milli Parkı imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandığını ve askıdan indiğini belirterek, "Spil için hazırlanacak uygulama proje ihalesine ilişkin çalışmalar son aşamaya geldi" dedi.

Ödenek aktarımı

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Spil Milli Parkı ile ilgili jeoteknik ve jeolojik etütlerle birlikte imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na sunulduğunu söyledi. Güngör, Manisa'da hazırlanan planın Çevre ve Orman Bakanı Dr. Veysel Eroğlu'nun huzurunda, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergun'un da hazır bulunduğu toplantıda komuoyuna tanıtıldığını anlatarak, "Bakanımızın talimatlarıyla Spil'e uygulanacak projenin ihalesi için 200 bin TL ödenek Manisa İl özel İdaresi'ne gönderildi. Spil Milli Parkı'nın turizme kazandırılması yönünde ikinci büyük adım olarak şimdi uygulama projesi ihalesini Manisa Özel İdaresi ile birlikte biz gerçekleştireceğiz. 200 bin lira ödeneğine bakanlığımız takviye yapabilir ya da İl Özel İdaresi'nce de karşılanabilir" dedi.

Eksik bölümler

Projenin uygulanmasıyla ilgili bilgi veren Güngör, "Ancak Manisa'da yapılacak proje ihalesinin kontrolü bizde olacak. Tanıtım toplantısında valimizin ve belediye başkanımızın da eksiklikler olarak belirttiği konular dikkate alınıp tamamlanacak. özellikle otel bölümündeki 300 yatak kapasitesi ve spor sahalarının artırılması yönündeki uygulama projesinin sonuçlandırılması ile çalışmalara start vereceğiz" diye konuştu. Proje çerçevesinde, Spil Milli Parkı'nda konaklamadan spor komplekslerine kadar çok sayıda tesis düşünüldüğünü söyleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, "Manisa'yı uluslararası bir turizm merkezi konumuna getirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yayla ve dağ turizminin en elverişli olduğu merkezlerler arasındaki Spil yine bakanlığımızca uygulanması düşünülen teleferik projesi ile de adını kısa zamanda tüm dünyaya duyuracaktır. Öncelikli hedefimiz, ülkemizin ve Avrupa'nın önde gelen spor kulüplerinin Manisa'da kamp yapmalarını sağlamak" dedi.

Alanda gerçekleştirilecek çalışmalar

Spil için hazırlanan imar planında atıcılık, dağcılık, cirit oyunları ve binicilik için alanlar bulunacak. Alanda, iki futbol, üç idman sahası düzenlenecek. Dağda iki ayrı otel inşa edilecek. Biri 100, diğeri 200 yataklı otelin yanı sıra Manisa lalesi araştırma alanı oluşturulacak. Gölet çevresi düzenlenecek ve mini golf alanı yapılacak. 56 bin metrekarelik alanda yapılaşma gerçekleştirilecek. Ticaret alanları için 16 bin metrekare yer planlandı. Alanda, Mevlevihane mevkiinden Karadağ mevkiine kadar, yaklaşık 6.5 kilometrelik iki duraklama istasyonu bulunan teleferik tasarlanıyor. Ayrıca bungolov evler, geleneksel yapıyı temsil eden bir görünüme kavuşturulacak. Çadırlı kamp ve piknik alanları da oluşturulacak ve otoparklar yapılacak. Milli park içinde atlarla gezilebilecek.