Spor Alanı Statüsünün Değiştirilmesine Durdurma Kararı



İzmir Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bir özel okula ait arazinin statüsünün değiştirilmesine yargı ‘dur’ dedi. Söz konusu arazi ‘spor alanı’yken İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 17 Temmuz 2020’de alınan kararla; ‘özel eğitim alanı’ ve ‘park ve yeşil alan’ olarak değiştirilmişti. Planın iptali için TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından dava açılmıştı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; dava sonucunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, plan değişikliğinin kamu yararı taşımadığını ve ‘spor alanı’ plan kararının kaldırılmasını zorunlu kılacak bir gerekçe bulunmadığını belirtti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nce kararla ilgili yapılan açıklamada, “Kamusal alanların yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Eşitlik ilkesini yok edecek şekilde kamuya ait taşınmazların yürürlükte bulunan plan kararlarına rağmen satılması ve sonrasında plan değişiklikleriyle bu alanların kaybedilmesine sessiz kalmayacağız. Konunun takipçisi olacağız.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.