St. Pierre Han'ın Restorasyonu için Protokol İmzalandı



Beyoğlu'ndaki tarihi Saint Pierre Han (Sen Piyer Han), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı iş birliği ile restore ediliyor. Kültür ve Sanat Merkezi'ne dönüştürülecek Han'a ilişkin İBB ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı arasında protokol imzalandı.

DHA’da yer alan habere göre; imza töreni, Beyoğlu Galata'da hanın içinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı Başkanı Enver Yücel'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Törende konuşan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İçindeki anılar, birçok hafıza ortaya çıktıkça bizi çok etkileyecek. İstanbul'un aslında ne kadar kıymetli olduğunu; taşına, toprağına, not düşülen birçok kavramına kadar hassas davranmamız ve korumamız gerektiğini bir kez daha burada canlı canlı yaşayacağımızı düşünüyorum. St. Pierre Han’ı restorasyon devam ederken açıyoruz. Tarihi yapıların nasıl restore edildiğini görmek için de Han'a gelinebilecek. Vatandaşlara restorasyon esnasında izleme ve keşif olanağı sunuyor. İstanbul'un farklı yerlerindeki restorasyonları İstanbulluya yaşatıyoruz, bu da çok kıymetli bir deneyim." dedi.

Enver Yücel ise St.Pierre Han ile 13 yıl önce tanıştığını dile getirerek, "Han'ın ayağa kalkması için çok çalıştık. Tabi süreç uzuyor, uzadıkça biraz da canımız sıkılıyor. Mahir Polat ile birlikte bu projeyi konuşup çok heyecan duydum. Ekrem Bey'e durumu hemen anlattığımız zaman ertesi günü koştu, buraya geldi." diye konuştu.