Stad için Teklif Veren 5 Firmada da Pürüz Var



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) geçen hafta ön teklifleri aldığı Seyrantepe’ye Stadyum ve Ali Sami Yen’e turizm ve ticaret kompleksi ihalesinde en yüksek teklifi veren iki şirkette sorun çıktı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar , “İhalede en yüksek hasılat teklifini veren Eren Talu Mimarlık geçici teminatın tamamını yatırmamış. Yatırması gereken rakamın altıda birini yatırmış. En yüksek teklifi veren Bozoğlu’nun ise teknik yeterliliğinde sorunlar var. Diğer 3 şirketin de ufak tefek sorunları var” diye konuştu.

Şirketleri gelecek hafta 1 Ağustos Çarşamba günü pazarlığa davet edeceklerini belirten Bayraktar, “Normal şartlarda başka bir ihale olsaydı, hepsini eleyip, yeniden ihale sürecine çıkardık. Fakat Galatasaray’ın stadyum işini bir an önce çözmek istiyoruz. Bundan dolayı yasaların ve yönetmeliklerin verdiği tüm esneklikleri kullanarak firmalara pazarlık süresince gerekli eksiklikleri tamamlamaları için süre verdik” dedi.

Çok enerjimizi aldı
Galatasaray Stadı sorununun çok fazla emek ve mesailerini aldığını kaydeden Erdoğan Bayraktar “Gelecek hafta bu sorunu çözmek istiyoruz. Neredeyse 2 yıldır bu meseleye odaklandık. Artık daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz. Sayın Başbakan’ın talimatı çerçevesinde bu işi ne yapıp-edip bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Kim? Ne önermişti?
Eren Talu Mimarlık: Toplam 1 milyar 482 milyon YTL’lik satış tutarı üzerinden 111 milyon 111 bin 111 YTL gelir payı önerdi. Firma ayrıca satış geliri üzerinden yüzde 7.5 arsa payı geliri vermeyi taahhüt etti.

Bozoğlu İnşaat: 474 milyon 574 bin 732 YTL 40 Ykr toplam satış geliri üzerinden 118 milyon 643 bin 683 YTL 10 YKr gelir payı ve satış geliri üzerinden yüzde 25 arsa bedeli ödemeyi önerdi.

Nurol İnşaat: 649 milyon 721,8 YTL toplam gelir üzerinden İdare’ye 13 milyon 644 bin YTL gelir payı önerdi.

Cengiz İnşaat: 610 milyon 839,7 bin YTL toplam gelir üzerinden 9 milyon 40 bin YTL gelir payı ödemeyi önerdi.

Mesa Mesken: 605 milyon 156 bin 540 YTL toplam gelir üzerinden 9 milyon 895 bin 983 YTL İdare payı önerdi.