Su Sıkıntısı Forumunda Göstericilere Su Sıktık!



Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, küresel su sıkıntısının tartışıldığı Dünya Su Forumu’nu protesto eden göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullanan Türk polisini haber yaptı. Retuers’ın "Türkler su krizi forumunda tazyikli suyu tercih etti" başlığıyla servis ettiği habere göre 120 ülkeden siyasi liderler, bakanlar, bilim adamları ve uzmanların İstanbul’da bir araya geldiği forumda tüm dünyayı etkisi altına alması mümkün olan küresel su sıkıntısı gündeme getirildi. Türk polisiyse dışarıda toplanan protestocuları dağıtmak için tazyikli suyla müdahale etti.

İsmi açıklanmayan bir polis yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre polis, protestocularla başa çıkmak için en çok suyu tercih ediliyor. Çünkü su, göz yaşartıcı bombaya göre çok daha ucuz. Bir kalabalığı dağıtmak için ortalama 13-14 ton su gerekiyor ve bu yaklaşık 400 liraya mal oluyor. Öte yandan müdahale, göz yaşartıcı bombayla yürütüldüğünde 12 bin 500 liraya mal olan yaklaşık 500 göz yaşartıcı bomba kullanılıyor.

Polisten önce cop, sonra su!

İstanbul’da süren Dünya Su Forumu’nu protesto eden göstericiler, "Su hayattır satılamaz" pankartları taşıyor. Göstericileri dağıtmak için zaman zaman cop kullanan Türk polisi, eylemin dozu artınca da 13-14 ton tazyikli su sıkıyor.