Su Yücel ile "Tılsım"lı Bir Yolculuk



Düşsel, sihirli bir yolculuk bu. Mekanını ben seçtim. Nereye gideceğimi bilemiyorum ama yolculuğun rotası benim elimde..." Ressam Su Yücel, resim yaparken 'hissettiklerini' kendi atölyesinde açtığı bir sergi ile sanatseverlerle paylaşıyor. Sanatçının "Tılsım" başlıklı sergisi, 24 Kasım'dan itibaren İstiklal Caddesi'ndeki atölyesinde izlenebilecek.

Yücel, atölyesinde resim yaparken, bazen tablolarından gelip geçen bazen de konaklayan insanları, kendi dünyası ve hayallerini, mekanını kendisinin belirlediği bu "yolculukta" gözler önüne seriyor.

"Bereketli sofralar açıldı" diye anlatıyor Su Yücel "Çarşı, pazar kuruldu. Domatesin, karpuzun sesi çıkmaya başladı. Yoğurtçular çıngırak sesleriyle çıkageldiler. Ben, geçmiş ile bugüne yetişmeye çalıştıkça, avlular havalandı, adak ağaçları savrulmaya, yemeniler uçuşmaya, şalvarlar yürümeye, develer koşmaya başladı. Kimileri telaşla kırmızıya, kimileri mistik bir hevesle mora, kimileri de çingene pembesine kestiler... Renk gittim, çizgi gittim, ışık gittim, form gittim. Bu yolculukta sezgilerim, heyecanlarım, telaşlarım sevinçlerim beni hiç yalnız bırakmadı. Geçmişe gittikçe toprağa, toprağa gittikçe geçmişe vardım. Uzaklaştıkça yaklaştım, yaklaştıkça uzaklaştım."

Su Yücel'in 'resim ' yolculuğuna tanıklık etmek istiyorsanız 10 Aralık tadrihine kadar vaktiniz var.