Zeytinburnu Yıkılıp Yeniden Yapılacak

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yıkılması gereken binaların tespit edildiğini söyledi. Aydın, bin dairenin yıkımına 2006’dan itibaren başlanacağını belirterek, ‘Zeytinburnu, 20 yıl içerisinde tamamen yıkılarak yeniden yapılmış olacak’ dedi.

Zeytinburnu için hazırladıkları 4 yıllık ‘Stratejik Plan’ı açıklayan Belediye Başkanı Murat Aydın, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yıkılması kararlaştırılan binaların yıkımına 2006’dan itibaren başlanacağını ve yenilerinin 2008’de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ‘kentin röntgeninin çekildiğini’ ve yıkılması gereken binaların belirlendiğini söyleyen Aydın şöyle konuştu:

‘Proje kapsamında şu anda, yıkılması kararlaştırılan binaların hak sahipliğine ilişkin çalışmalar yapılıyor. Yıkılması kararlaştırılan yaklaşık bin dairenin yıkımına 2006’dan itibaren başlanacak ve yenileri 2008’de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahiplerinin maliyete katkısı olacak, ancak şu anda değeri 50 bin YTL olan ortalama 70 metrekarelik dairenin fiyatı, uygulamadan sonra en az 200 bin YTL’ye çıkacak. Bu uygulama ile sürdürülebilir bir model ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu model ile Zeytinburnu, 20 yıl içerisinde tamamen yıkılarak yeniden yapılmış olacak.’

Bu arada, toplantının ardından gazetecilere dağıtılan ‘Zeytinburnu Belediyesi 2006-2009 Stratejik Planı’nda, planın misyon, vizyon ve ilkeleri ile hedef ve faaliyetlerin özetlerine yer verildi. Planda, belediyenin önümüzdeki 4 yıl içerisinde yaklaşık 62, kültürel, sosyal ve eğitim alanında 20, kurumsal anlamda da 31 milyon YTL harcama yapacağı öngörüldü.