''Sürdürülebilir Kent Yönetimi Sağlanmış İklim Dostu Şehirlerin Oluşturulmasını Hedefliyoruz''



Türk-Alman İşbirliği İklim Koruma ve Karbon Piyasası Çalıştayı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Almanya Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) işbirliğiyle Rixos Otel'de düzenlenen çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Almanya Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Katherina Reiche ve ilgililer katıldı.

Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu, yaptığı konuşmada, İklim Değişikliği Eylem Planı ile iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye'deki bütün sektörleri kapsayan kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin ortaya konulduğu bir yol haritasının belirlendiğini söyledi.

Sürdürülebilir kent yönetimi sağlanmış iklim dostu şehirlerin oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Kadıoğlu, bunun başarılmasıyla geleceğin Türkiye'sinin oluşturulasında önemli adımların atılmış sayılacağını ifade etti.

''Türkiye'nin İklim Değişikliği Eylem Planı'', ''Almanya'nın İklim Koruma Metotları'', ''Avrupa Emisyon Ticaret Sisteminin Uygulanması, Karbon Piyasası Kapsamında Sera Gazı Emisyonlarının Azaltım Araçları'' ve ''Almanya'da Emisyon Ticaret Sisteminin Uygulanmasında Hükümet ile Özel Sektör Arasındaki İşbirliği'' konularının ele alındığı çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Gürcan Seçgel ve Mehrali Ecer, Almanya Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığından ise Dirk Weinreich, Thomas Forth ve Wolfgang Seidel birer konuşma yaptı.