''Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak''



Ana teması ''Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak'' olarak belirlenen İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi, 14-15 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kongrenin açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük yapacak.

Tanıl Küçük, etkinlik hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kongre kapsamında geride bıraktıkları 9 yılda toplam 421 konuşmacının söz aldığı 92 oturum gerçekleştirildiğini ve 8.500'ün üzerinde katılımcı yer aldığını, 10. Kongrede ise, iki konuk konuşmacı, dört oturum ve bir kapanış oturumu olmak üzere toplam 5 oturumda, 28 konuşmacının yer alacağını belirtti.

Bu yıl ilk günkü konuk konuşmacının Profesör Paul Romer olacağını söyleyen Küçük, ''Dünyanın önde gelen ekonomistlerinden biri olan Profesör Romer, büyüme teorisi ve inovasyon konusunda uzmanlığı ile tanınmakta. İkinci günkü konuk konuşmacımız ise, Tufts Üniversitesi Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu Öğretim Üyesi Profesör Amar Bhide. Profesör Bhide de, refah seviyesinin artırılmasında inovasyon ve girişimciliğin rolü konusunda, dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olarak kabul edilmekte'' dedi.

2010'daki nispi toparlanmaya rağmen küresel ekonomi üzerinden, tam olarak hiç gitmeyen belirsizlik bulutlarının, 2011'in ikinci yarısı itibarıyla, yeniden ortalığı kapladığını söyleyen Küçük, ''10. kongremizi, yine, soru işareti ve belirsizliklerin gölgesinde, zor bir ekonomik konjonktürde gerçekleştiriyoruz. Özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa'daki problemler ve durgunluk tehdidi, hem sanayimizi hem ekonomimizi yakından ilgilendiriyor. Küresel ekonomiye baktığımızda, önümüzdeki birkaç yılın çok kolay geçmeyeceği, halihazırda işaretlerini vermiş olan, büyük değişimlerin, dalgalanmaların, güç kaymalarının devam edeceği anlaşılıyor. Başbakan Yardımcımız sayın Ali Babacan'ın, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, 'içinden geçmekte olduğumuz dönem son yüzyılın hiçbir dönemi ile mukayese edilemeyecek karmaşıklıkta bir dönem' ifadesini kullanması, sanırım durumu açıkça ortaya koyuyor'' diye konuştu.

Tanıl Küçük, ''Geçtiğimiz yıllarda, gelişmekte olan ülkeler için ilk hedef, balık tutmayı öğrenmekti. Daha sonra hedef, olta yapmayı öğrenmek haline geldi. Günümüz koşullarında ise, kalkınma ve rekabette öne geçebilmek için, bu oltayı, iç pazarınız dahil olmak üzere küresel pazarlarda yarışacak kalite ve fiyat aralığında, mümkün olan en az girdi, en yüksek katma değer dengesinde imal etmeyi hedeflemek gerekiyor. Yüksek katma değerin yolu ise, ARGE, teknoloji ve inovasyonu merkeze almaktan geçiyor'' diye konuştu.

İnovasyon sergisi etkinliklerinin, 10 kongre kapsamında da devam ettiğini belirten Küçük, bugüne kadarki sergilerde, 78 kurum ve kuruluşun 196 proje ile yer aldığını, 10. kongre kapsamındaki inovasyon sergisinde ise 36 kurum ve kuruluş katılacağını bildirdi.

Küçük, ''İnovasyon ödülleri için de bu yıl farklı illerden ve farklı sektörlerden toplam 35 sanayi kuruluşu başvuruda bulundu. Bu firmalar içinden 10'u finale kalmaya hak kazandı'' dedi.

Verilen bilgiye göre, İSO İnovasyon Ödülü Yürütme Kurulu tarafından belirlenen 10 finalist firma, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Tic. A.Ş, Eczacıbaşı-Esan Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş, E-Kart Elektronik Kart Sistemleri A.Ş, Elektral Elektromekanik San. Tic. A.Ş, Muratbey Gıda ve Süt Ürün. Paz.San.Tic.Ltd.Şti, Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. Tic. A.Ş, Sarbak Metal San. Tic. A.Ş, Turkcell Teknoloji Araştırma Geliştirme A.Ş, Vitra Karo San. Tic. A.Ş, Vodafone Teknoloji Hizmetleri A.Ş'den oluşuyor.

14 Aralık 2011 Çarşamba gününün programına bakmak için tıklayınız.
15 Aralık 2011 Perşembe gününün programı bakmak için tıklayınız.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.