Sürdürülebilir Yapı Tasarımı Ulusal Konferansı



Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından 12-13 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Yapı Tasarımı Ulusal Konferansı”, ülkemizde bu alanda çalışan araştırmacıları bir araya getirerek fikir verici tartışmalar için zemin oluşturmayı amaçlıyor.

Davetli konuşmacıları arasında dünyaca ünlü mimar Ken Yeang'ın da bulunduğu konferansta yer almak isteyen katılımcıların, 3 Eylül 2012 tarihine kadar ilgili e-posta adresine 300 – 500 kelimeden oluşan Türkçe özet metnini göndermeleri gerekiyor.

Konferans çağrısında şu ifadelere yer veriliyor:

"Sürdürülebilirlik kavramı geçen yaklaşık yirmi yıldan beri yaşamımızın her alanına girmiş bulunmaktadır. Özellikle mimarlık dünyasında bu kavram önemli bir yer bulmuştur. Fiziksel çevreden sosyal, kültürel ve ekonomik yapımıza kadar nüfuz etmiş olan bu kavram yabancı ülkelerde ve giderek ülkemizde de her alanda uygulama bulmaktadır.

Bu bağlamda enerji tasarrufu, etkin ve verimli enerji kullanımı ve çevre kirliliği başta olmak üzere birbirleri ile ilişkili ekosistemin her bileşeni gündemdeki yerini korumaktadır.

Enerji tüketiminin yüzde 65’e yakın bir miktarı, binalara ulaşım da dahil olmak üzere, konutlarımızda ve işyerlerimizde tüketilmektedir. Bu yapıların aydınlatılması, havalandırılması, etkin ve ekonomik olarak ısıtıp soğutulması gündemdeki önemini korumaktadır. Bir yandan yeni teknolojiler geliştirilirken (hibrit arabalar, pasif evler, temiz enerji vb) diğer taraftan terk ettiğimiz yüzyılların deneyimlerini içeren geleneksel yöntemlerimiz tekrar dikkat çekmektedir.

Bu çerçevede, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından 12-13 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Yapı Tasarımı Ulusal Konferansı” ile ülkemizde bu alanda çalışan araştırmacıları bir araya getirmek ve fikir verici tartışmalar için zemin oluşturmak amaçlanmaktadır."


Konferans Takvimi
Bildiri Çağrısı : 23.07.2012
Özet Gönderimi: 03.09.2012
Özet Kabul Bildirimi : 17.09.2012
Tam Metin Gönderimi : 08.10.2012
Tam Metin Düzeltme Bildirimi: 29.10.2012

Davetli Konuşmacılar
Dr. Ken Yeang | Özellikle biyoklimatik yapıları ile tanınan dünyaca ünlü mimar
Nils Larsson | Mimar, Uluslararası Yeşil Sürdürülebilir Yapılı Çevreler Girişimi (IISBE) Yöneticisi
Dr. Hüdai Kara | Karbon ayak izi uzmanı, İngiltere Teknoloji Strateji Kurulu proje gözlemcisi


Ayrıntılı bilgi için
tıklayınız.