"Sürdürülebilirlik Uzun Bir Yolculuk"



Bu yıl beşincisi düzenlenen Yeşil İş-Green Business Konferansı’na katılan BASF Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkanı ve BASF Türk CEO’su Volker Hammes, doğal kaynakların bu şekilde tüketilmeye devam edilmesi halinde 2050 yılında 3 dünya gerekeceğine dikkat çekti. Hammes, “Üretim ve tüketim şekillerini değiştirmeliyiz. BASF olarak, sürdürülebilir dünya için kimya üretiyoruz. Fakat 100 binden fazla çalışanımız da bu anlayışı benimsemeli. Bu, uzun bir yolculuk… Ve artık tüm büyük şirketler de tedarikçilerinden sürdürülebilirlik anlayışı bekliyor” şeklinde konuştu. BASF’nin tüm faaliyetlerinde sonraki neslin sorumluluğunu taşıdığını dile getiren Hammes, “Artık tüm büyük şirketler de tedarikçilerinde bu anlayışı görmek istiyor” dedi.

BASF Sürdürülebilirlik Uygulamaları-Beslenme ve Sağlık Bölümü  Direktörü Kristina Gräper de konferansta, nüfus artışı ve küreselleşmenin beraberinde daha başka zorlukları da getirdiğini belirterek şunları söyledi:

“İstekler bölgeden bölgeye ve sosyal gruptan gruba büyük bir farklılık gösterse de, ortak bir amaç var: İnsanlar kendi yaşam kalitelerini iyileştirmek istiyorlar. Bu nedenle, sadece “daha fazla gıda” yeterli olmadığı gibi, beslenme kalitesini de iyileştirmek gerekiyor. BASF’nin ürünleri ve çözümleri kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda ve beslenme sağlanmasına ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunacaktır. Sürdürülebilirlik ve inovasyon önemli itici güçler olacak. Bu nedenle BASF’nin merkezinde 'sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz' stratejisi yer alıyor”.