Suudi Arabistanlı Şirket İstanbul’da Arsa Topluyor!



EgeYapı Group ile birlikte Kartal’da PegaKartal projesini hayata geçiren Al-Qemam Holding İstanbul ve Antalya’da yeni projeler için kolları sıvadı. Şirketin Türkiye CEO’su İbrahim Maasfeh, güvenilir liman olarak gördükleri Türkiye’de 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Özellikle İstanbul ve Antalya ile ilgilendiklerini söyleyen Maasfeh, EgeYapı ile ortak olarak 200 bin metrekarelik 2 yeni proje hayata geçireceklerini söyledi.

Antalya’ya karma proje gelecek

Şirketin yıllık cirosunun 1 milyar dolar olduğunu belirten Maasfes, Türkiye’de yaptığı yatırımların her yıl yüzde 30-40 artarak devam edeceğini dile getirdi. Antalya’da 2 lojistik yatırımı yaptıklarını söyleyen Maasfes, bunlardan birinin tamamlandığını diğerinin ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Antalya’da 2 arsaları bulunduğunu belirten Maasfeh, şehrin merkezine karma bir proje inşa etmek istediklerini belirtti.

Osmanbey’e şehir oteli planlanıyor

Maasfeh, İstanbul’da Bahçeşehir, Kurtköy, Tuzla ve Osmanbey’de arsa aldıklarını söyledi. Osmanbey’e bir şehir oteli inşa etmeyi düşündüklerini söyleyen Maasfeh, otel ve ofis projelerinin yanı sıra tarım ve enerji yatırımlarına da sıcak baktıklarını ifade etti.

Projeler Suudi Arabistan’da da satılacak

PegaKartal projesinde arsa sahibi olduklarını söyleyen Maasfeh, projenin arsasını 2011 yılında 17 milyon dolara satın aldıklarını ifade etti. Projeyi geçtiğimiz hafta ülkesinde de tanıttıklarını söyleyen Maasfeh, önümüzdeki dönem hayata geçecek projelerin Suudi Arabistan’da satışı için de çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.