Suudiler 'Cennet'in Bahçesi'ni Yeryüzüne Taşıyacak




Suudi Arabistan, dünyanın en büyük kapalı botanik bahçesini inşa etmek için kolları sıvadı. Independent gazetesinin haberine göre başkent Riyad'ın dışına kurulması planlanan 'Kral Abdullah Uluslararası Bahçeleri', İngiltere Cornwall'da bulunan Cennet Projesi'de yeralan şeffaf kubbelerin 5 katı büyüklüğünde olacak.

İngiliz mimar ve bilim adamlarının danışmanlığında inşa edilecek olan 'hilal' şeklindeki bahçede kurulacak 5 ayrı bölümde, dünya üzerindeki bitkilerin tarih içerisinde geçirdiği aşamalar ve botanik tarihindeki önemli dönemlere ilişkin örnekler bulunacak. Bahçede ayrıca, gerekli önlemler alınmaması halinde insan faktörüyle doğanın gelecekte ne hale geleceğini gösterecek olan ayrı bir bölüm de kurulacak.



Mühendisler, ortalama 45 derece olan çöl sıcağında bitkilerin yeterli suyu alabilmesi için gerekli tertibatın kurulacağını belirtti. Kompleksin, gereksinim duyduğu enerjiyi de rüzgar ve güneş enerjisiyle karşılayacağı kaydediliyor.

Bahçenin en yüsek noktasının 40 metreye ulaşacağını belirten yetkililer, yapının dünyadaki en büyük teflon yapı olacağını vurguluyor.