Suyabatmaz'dan "İstanbul İzleri" Sergisi



Şehir; hem siyah hem beyaz, hem ışıklı hem sönük, hem yalnız hem kalabalık, hem sakin hem sesli, hem vahşi hem uysal, hem tutkulu hem boş vermiş, hem canlı hem ölü, hem modern hem geleneksel, hem yasal hem illegal... Şehir; İstanbul...

Şule Claire Altıntaş’ın küratörlüğünü üstlendiği, Elif Suyabatmaz’ın toplam 40 eserinin yer aldığı sergide, şehrin sokaklarında, caddelerinde objektifiyle bıraktığı izleri, şehrin zıtlıklarını ve bu zıtlıklardaki birliği gösteren çalışmaları 24 Mayıs - 11 Temmuz 2014 tarihlerinde (Pazar ve Pazartesi hariç, 11:00-18:00 saatleri arasında) Gama Art Gallery’de izleyebilirsiniz.

Sanatçı hakkında:

Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra Küba, Yemen, Çin gibi ülkeleri dolaşarak fotoğraf çekti. British Council’de siyah beyaz Küba fotoğraflarından oluşan bir kişisel sergi açtı. Bilgi Üniversitesi'nde Sinema TV yüksek lisansı yaptıktan sonra Galata’daki kentsel dönüşüm üzerine fotoğraf ve videolar çekti. Galata’da oluşan bu değişimi, 2006 yılında Bereket Apartmanı'nda yaşayan Esin ve Nevin Satır kardeşleri çekerek belgelemek istedi. Uzun soluklu bu ilk belgeselini 2011 yılında binanın yeni sahiplerini ve değişimini çekerek tamamladı. Belgesel, Boston Türk Film Festivali'nde finalist olmak üzere çeşitli festivallerde gösterildi.
Suyabatmaz halen İstanbul ve şehir üzerine fotoğraf ve video çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu