Süzer'i Öger Aldı



Almanya'daki başarılarıyla adından söz ettiren Öger Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, her yıl binlerce turist getirdiği Çeşme'de şimdi de otel işletmeciliğine başladı.
Öger'in Türkiye'deki oteller zinciri Majesty, Süzer Ailesi'nin 4 yıl önce 25 milyon dolar yatırımla kurduğu Alaçatı'daki Süzer Paradise Oteli'ni 5 yılı opsiyonlu olmak üzere 10 yıllığına kiraladı.

Önemli bir pazar
Süzer Paradise'ın da eklenmesiyle Öger'in Ege'deki 5 yıldızlı otel sayısı Kuşadası Adakule, Bodrum Marina ve Fethiye Tuana Beach'le birlikte 4'e yükseldi. Öger'in Çeşme'de işletmeciliğe soyunmasında başrolü de Altın Yunus Tatil Köyü'ndeki başarılı çalışmalarından sonra Majesty Grubu Koordinatörlüğünü üstlenen Sami Türkay oynadı.
Süzer Paradise operasyonunun Öger Grubu açısından stratejik bir hamle olduğunu dile getiren Türkay, "Artık turist yavaş yavaş Antalya'dan Ege'ye doğru yöneliyor. Yüzlerce otele turist getiren Öger Grubu'nun konaklamadan tur hizmetine kadar geniş bir yelpazedeki satışlarında da bunu görüyoruz. Satışlarda şu an Ege'nin payı Akdeniz'den yüzde 10 daha fazla. Ege önemi giderek artan önemli bir pazar" dedi.

Yeni yatırımlar
Ayrıca Çeşme'nin de altyapısının da mükemmel olduğunu dile getiren Türkay, "Süzer'de surf ve termal gibi turizm açısından çok önemli avantajlarımız olacak. Dünyada artık ihtisas turizmi ön plana çıkmaya başladı. Biz de bunu Süzer'de en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Vural Bey, Çeşme'ye çok önem veriyor. Çeşme'de yoğunlaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yeni otellerinde 'Süzer' ismini mutlaka koruyacaklarını dile getiren Türkay, otelin isminin Majesty Süzer olacağını dile getirdi. Bu yıl Süzer'de 75 bin geceleme hedefi koyduklarını kaydeden Türkay, "Öger, Çeşme turizmini ayakta tutan en önemli etkenlerden biri. Öger'in bu yıl Çeşme'de toplam geceleme satışının 200 bine yakın olması hedefleniyor" dedi.

Hedef 55 milyon $
Önümüzdeki yıl Çeşme'de otel işletmeciliği konusunda yeni açılımlar da yapabileceklerini dile getiren Türkay, "Bu yıl başka bir gruptan daha bu yönde teklif aldık. Ancak bu yıl için bunu düşünmüyoruz. Önümüzdeki yıl bakacağız" dedi.
370 yataklı Süzer Paradise'ın de gruba katılmasıyla 10 otelden oluşan Majesty zincirinin toplam yatak kapasitesinin 10 bine çıktığını dile getiren Türkay, "Şu an 3 bin personelimiz var. 2004'te 40 milyon dolarlık ciromuzu 55 milyon dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Öger'in Türkiye turizmi açısından çok önemli bir konuma sahip olduğunu dile getiren Türkay, "En ufak bir aksaklıkta veya bir olayda yabancı turizm operatörleri Türkiye programlarını askıya alabiliyor. Ancak Öger, her yıl Türk turizmine yaptığı katkıyı daha çok turist getirerek arttırıyor" dedi. Süzer Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süzer, "Zarar ediyorduk. Artık Pera Palas gibi diğer otellerimize yoğunlaşacağız" dedi.

KOORDİNATÖR TÜRKAY
İhtisas turizmi ön plana çıkacak
Majesty Grubu Koordinatörlüğünü üstlenen Sami Türkay Çeşme'nin altyapısının da mükemmel olduğunu belirtti. Türkay, "Süzer'de surf ve termal gibi turizm açısından çok önemli avantajlarımız olacak. Dünyada artık ihtisas turizmi ön plana çıkmaya başladı. Biz de bunu Süzer'de en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Vural Bey, Çeşme'ye önem veriyor" dedi.