Swarovski Fuar Tasarımına iF iletişim Ödülü



Viyana merkezli mimarlık ve tasarım ofisi Veech Media Architecture (VMA), Swarovski Enlightened için tasarladığı ticaret fuarı standı ile iF İletişim Ödülleri’nde Altın Madalya’nın sahibi oldu. VMA, “Corporate Architecture” (Şirkete Özel Mimarlık) kategorisinde birinciliğe layık görülerek 28 Ağustos’ta Münih BMW World’de gerçekleştirilen törende ödülüne kavuştu.



VMA’in “Baselworld” isimli özel bir saat ve mücevher fuarı için tasarlanan “Ambient Gem” (Kuşatan Cevher) isimli pavyonu, ödül programının jürisini “marka dünyası” kavramına getirdiği yeni standartlar ile etkiledi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi:



“Kristallerin barındırdığı cazibeyi büyülü, üç boyutlu ve duyuları harekete geçiren bir ambiyansa dönüştürme fikri, bu fuar standı ile açıkça başarılmış. Standın mimari yapısı için kristal formlarının seçilmesi, yapının konseptini tutarlı hale getirmiş; ayrıca izleyiciyi duygusal anlamda cezp ediyor. Etki ise ışıklandırma ve ses sistemi tasarımı ile güçlendirilmiş – her şeyin sonunda, çok etkileyici bir konsept.”



Swarovski’nin “Enlightened Swarovski Elements” isimli cevher markasını tanıtmak üzere hazırlanan tasarımın katlanmış yüzeyli strüktürü, fuar alanının oldukça sınırlayıcı dış strüktürünü gizlemek ve kesme bir değerli taşı andıracak son forma ulaşmak üzere tasarlandı. Strüktür, şişirilmiş yüzeylere bölünmüş pnömatik bir membrandan oluşuyor. Hareketli ışık ve ses tasarımı ise; serbestçe “salınan” görsel, akustik ve dokunsal deneyimlerin incelikle mekanlaştırılmasını sağlamış.



VMA’in yaratıcı ortaklarından Britanyalı tasarımcı Neville Brody ’nin çıkardığı bir dizi grafik animasyon ve ekran tasarımı da, çeşitli açılarla yansıtılan aydınlatma animasyonlarının yarattığı özgün ve ışıltılı mekan ile bütünleşiyor.

iF İletişim Ödülleri’nin 2009 yılı galiplerinin tam listesi için tıklayınız.