Tabanlıoğlu İmzalı Dönüşüm Projesi ‘Yenitepe Kadıköy’ Satışta!



Fikirtepe’de yaşanan belirsizlik yerini proje satışlarına bıraktı. Bölgede kentsel dönüşüme el atan şirketlerden Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat, Yenitepe Kadıköy projesini hayata geçiriyor. Bin 100 konutluk projede metrekare fiyatları 4 bin 400 TL’de başlıyor. Yenitepe Kadıköy'ün24 ay sonra tamamlanması öngörülüyor.

Fikirtepe’ye 5 yılda 50 bin konut inşa edilecek

Fikirtepe’de konut fiyatlarının yükselişe geçeceğini belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Kısa sürede metrekare fiyatları 6.000 doları bulacak. 5 yıl içinde 1.5 milyon metrekare alanda 40-50 bin konutun yer alacağı Fikirtepe, İstanbul’un merkezinde modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek semt olacak. İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde, tek bir semtte yürüyüş mesafesinde yeniden doğacak” diye konuştu. Nuhoğlu, projenin yüzde 45’inin kendilerine, yüzde 55’inin de hak sahiplerine ait olduğunu söyledi.

Şirketler 3'te 2'lik düzenlemeyi bekliyor

Projenin 2. adası için son 2 imzayı beklediklerini belirten Nuhoğlu, projelerinin ilk adası için 200, 2. adası için 250 hak sahibi ile anlaşma sağladıklarını söyledi. Nuhoğlu, 1,5 yıldır çalıştıkları projede tüm hak sahipleri ile birebir görüştüklerini ifade etti. Nuhoğlu, bölgedeki dönüşümün daha hızlı olması için  3'te 2'lik çoğunluk uygulamasında düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. Nuhoğlu, " Bir projede maliklerden 3'te 2'si onay verince dönüşüm yapılıyor. Ancak bu uygulama özel sektörü kapsamıyor. Eğer bu konuda gerekli düzenleme yapılırsa Fikirtepe'de 1 ay içinde 7-8 adanın sorunu çözülür. Bölgede 45-50 firma bunu bekliyor" dedi.

Yabancılara da satılacak

Yabancılara gayrimenkul satılmasının uluslararası arenada başarıya ulaşmak için önemli bir faktör olduğunu belirten Nuhoğlu, “ Yabancıya satış ülkemizde her zaman suiistimal edilen bir konu oldu. Gereksiz nedenlerle bu süreç bugüne kadar engellendi. Biz yurtdışı tecrübeli bir firma olarak Katar, İran, Libya ve Türk Cumhuriyetlerinde projemizi satmak için girişimde bulunacağız” şeklinde konuştu.  Nuhoğlu, yabancılara satış ile birlikte konut talebinin yükseleceğini dile getirdi. İstanbul’da bazı bölgelerde talep fazlası konut olduğunu belirten Nuhoğlu, kentsel dönüşümle birlikte şehri merkezine olan ilginin artacağını ifade etti.

Leed Gold’ a aday

Üçgen yapılı mimari formu, yeşil alanları ve sosyal imkânları ile dikkat çeken projede, 21 katlı 4 blokta, büyüklükleri 61 - 302 metrekare arasında değişen 1+1’den 4+1’e kadar pek çok farklı daire alternatifi bulunuyor. Duvarlarla bölünmemiş bir mahalleden oluşacak olan “Yenitepe Kadıköy”de; yüksek tavanlı ve galeri özelliği olan Double Height Daireler ve yaz- kış kullanılabilecek üstü açılıp kapanabilen havuz alanları da yer alacak. Projede kullanılan tüm malzemelerin çevreci ve doğaya uyumlu olmasına özen gösterildiğini belirten Murat Tabanlıoğlu, Yenitepe Kadıköy’ün Leed Gold sertifikası aday olacağını ifade etti. 

Kamusal alan yaratıldı

Tabanlıoğlu, projeyi tasarlarken işe konut değil, park planlayarak başladıklarını söyledi. Sadece proje sakinleri için değil tüm bölge insanları için ortak alan oluşturdıklarını belirten Tabanlıoğlu, “ Projeler yapılırken yüzde 20’lik alan yeşil alan içi belediyelere verilir ve çoğu zaman çok da iyi değerlendirilemez. Biz her iki ada da yüzde 20’lik alanı kamusal alan olarak değerlendirmeye karar verdik. Bu alanı belediye yerine Nuhoğlu yapacak” dedi. Ali Nuhoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının daha hızlı tamamlanması için bu alanların özel sektör tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.