Tabanlıoğlu Mimarlık’a MIPIM’den Ödül



Tabanlıoğlu Mimarlık, Levent Loft Bahçe projesiyle dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak bilinen “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2010”da ‘Takdir Ödülü’ne (Commended) layık görüldü.

Tabanlıoğlu Mimarlık dünyanın farklı ülkelerinden 300’e yakın  projenin katıldığı yarışmada, “Konut Yapıları” kategorisinde yarışan Levent Loft Bahçe ödül almaya hak kazanan 3 projeden biri oldu.

İngiliz mimarlık dergisi Architectural Review ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM işbirliği ile 2002 yılından beri organize edilen MIPIM Architectural Review Future Project Awards’ın uluslararası jürisine Architectural Review dergisinin uzun yıllar editörlüğünü yapmış olan Paul Finch başkanlık ediyor.

Ofis, Konut, Yüksek Yapı, Yenileme & Masterplan, Sürdürülebilirlik, Büyük Kentsel Projeler, Karma Kullanım ve Ticari/Dinlenme olmak üzere 8 kategoride dağıtılan ödüller için  yapılan jüri değerlendirmesinde sözkonusu projelerin yaratıcı, güncel ve iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanısıra, toplumsal yaşama katkı sağlamaları, çevre bilinci ile tasarlanmış olmaları nitelikleri aranıyor.

Bu yılki MIPIM Architectural Review Future Project ödülleri, 17 Mart 2010 gecesi Cannes’daki Palm Beach Casino’da yapılan törenle sahiplerini buldu. 16-19 Mart tarihleri arasında  gerçekleşen, 20.000’den fazla ziyaretçinin katıldığı MIPIM Fuarı’nda sergilenecek olan projeler 30.000 MIPIM üyesine gönderilmek üzere hazırlanan yarışma kataloğunda  yer alacak ve Architecture Review dergisinde yayınlanacak.