Tabanlıoğlu'ndan Ankara'ya Medya Plaza

Doğan Medya Company’nin Ankara’daki yerleşkesi Tabanlıoğlu Mimarlık’ın elinden çıkacak. Doğan Holding’e ait gazete ve televizyonların birarada bulunacağı bina, kare şeklindeki arsaya uyum sağlaması için küp formunda olacak.

Binanın küp formu yüzeyde deformasyona uğruyor. Yüzeye yapılan kübik ekleme ve çıkarmalarla yeniden şekillendirilen form fazladan hacimler kazanıyor. Topografyanın yönlendirmesine bağlı olarak ön cephedeki modüller hafif bir açı kazanırken, aynı etki kuzey-güney aksını da hareketlendiriyor.










İç ve dış mekanlar arasındaki ilişkiyi güçlendiren şeffaflık, binaya henüz girmeden bir fikir vermesi açısından önemli bir unsur. Bina içinde yer alan stüdyo ve özel ofisler gibi bölümlerde mahremiyetin korunmasına özen gösterilmiş. Her bir bölüm yeniden biraraya getirilen yekpare küp bloklarla vurgulanıyor. Cephenin simgesel kullanımı günümüz medyasının renkli, hızlı ve etkin imajına uygun düşen dinamik ambiansını başarıyla yansıtıyor.

Bina farklı boyut ve renklerdeki kübik formlar sayesinde bir çok değişik açıdan ve uzak mesafeden bile görülebildiği gibi, kentte yepyeni bir gözalıcı işaret olarak vücut buluyor.


Kaynak: www.worldarchitecturenews.com