"Tahran'da Tasarlamak"

“Tahran’da Tasarlamak” Benetton tarafından Universita luav di Venezia desteği ile gerçekleştirilen uluslararası bir mimarlık yarışması. Dünyanın her yanından 18 yaş üstü tasarımcı ve mimarlara, dolayısıyla yaratıcılık alanında çalışan herkese açık yarışma, İran’ın başkentinde gerçekleştirilmek üzere Benetton'a ait iki adet çok katlı yapının tasarlanmasını konu ediyor.

Şehrin yerel kentsel ve ticari alanlarına en iyi ve en verimli şekilde entegre olacak çözümlerin bir araya getirilmesini hedefleyen yarışma, kültürel ve teknik perspektiflerin ortaya konulmasını ve böylelikle kent silüetinde seçilebilir, kimlik sahibi yapıların ortaya çıkarılmasını da amaçlıyor.



Karma işlevli bu iki ticaret yapısı için A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmada, tarihi bir kent dokusu içinde modernite ile karşılaşmaların kaçınılmaz hibridliğini yansıtacak, değişen işlevsel ve sanatsal ihtiyaçlara yeni bir dil yaratarak cevap verecek tasarımlar bekleniyor. Yarışmanın en dikkat çekici yanlarından biri de, isimleri doğrudan verilmeyen “modanın önemli markaları ve onlar arasındaki rekabet”in de satış ve yönetim mekanları aracılığı ile çevre kalitesine yansıtılacak olması.



Yarışmanın web-sitesinden ulaşılabilecek plan, fotoğraf ve gerekli teknik bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilebilecek tasarımların 15 Mart 2009 tarihine kadar ulaştırılması gerekiyor. Her iki kategoride üçer projenin finalist ilan edileceği ve finalistler arasından birincinin seçileceği yarışmada, her iki kategori için toplam ödül 30 bin Euro değerinde olacak. 20 bin Euro’luk birincilik ödülü dışında, finalist projelerin de her birine 5 bin Euro takdim edilecek.

Yarışmanın jürisi ise şu isimlerden oluşuyor:

Odile Decq (Jüri Başkanı)
Cino Zucchi
Makıo Hasuıke
Tobia Scarpa
Luıs Pereira Miguel
Tatiana Sambo
(Teknik Jüri)
Michele Zanella (Teknik Jüri)

Jürinin seçim kriterleri şöyle sıralanıyor:

- Tasarımın özgünlüğü ve yenilikçi etkisi,
- Sürdürülebilirlik,
- Tasarım ile ifade edilmiş genel kültürel etki,
- Teknolojinin yerinde kullanımı, bileşenler ve malzemeler ile doğrulanmış ekonomik kriterler.

Yarışmanın şartnamesine ve başvuru formuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.