Taksim Meydanı Kalyon İnşaat'a Teslim Ediliyor



Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre, Kalyon İnşaat’a 5 gün içinde yer teslimi yapılacak, meydan kısmen trafiğe kapatılacak ve 7/24 saatlik çalışmayla geçit 8 ay içinde tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi projenin inşaatı için yaklaşık 52 milyon 154 bin TL maliyet belirlemişti. Kamu İhale Kurumu’nun yayımladığı bilgilere göre 2012/72969 kayıt numaralı ihaleyi alan Kalyon İnşaat’ın kabul edilen teklifi 51 milyon 555 bin 370 TL. İhale şartnamesine göre proje kapsamında Taksim’e toplam 14 bin 315 fore kazık çakılacak.

Yeni Taksim nasıl olacak?

Son ihale haberine dair görüş vermeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce alınan bilgilere göre tünel, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 320 metre uzunluğunda olacak. Altgeçit Tarlabaşı Bulvarı’ndaki mevcut araç otoparkından başlayacak, restitüsyonu yapılacak olan Taksim Topçu Kışlası’nın bitimine kadar devam edecek.

Anıt etrafındaki trafik, otobüsler ve duraklar meydandan kaldırılacak. Tarlabaşı’ndan gelen bir araç kesintisiz şekilde Harbiye, Taşkışla, Dolmabahçe yönüne gidebilecek. Gümüşsuyu ve Sıraselviler ulaşımı, Mete Caddesi üzerinden AKM ve The Marmara Otel önünden yüzeyden sağlanacak.