İstanbul’un trafik keşmekeşine en büyük çözümü getirecek metro projelerinde çalışmalar hızla sürüyor. 4. Levent- Taksim Metrosu’nu Şişhane’ye bağlayan hatta da sona gelindi. 1998’da temeli atılan ve 2002’de tamamlanması gereken proje altı sene gecikmeli olarak yıl sonuna doğru hizmete girecek. İstiklal Caddesi’nin altından geçen ve bin 569 metre uzunluğundaki hat sayesinde Taksim-Şişhane arası 3 dakikaya inecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdür Yardımcısı Hamit Ateş ‘Elektrik kablolarının döenmesi, teknik işler, istasyonlardaki mimari düzenlemeler, aydınlatma sistemi, teknik ekip odaları, sinyal odaları ve kontrol haberleşme birimlerinin çalışmaları devam ediyor. Bir aksilik olmadığı taktirde bu hattın bu yıl sonuna kadar işlemeye başlamasını hedefliyoruz’ dedi.
92 metro aracı alındı
Taksim’den başlatılan hattın İstiklal Caddesi’nin altını boydan boya katederek Şişhane’ye ulaştığını belirten Ateş şu bilgileri verdi: ‘Burası bittikten sonra hattın Haliç’ten köprü ile geçişi, Süleymaniye’nin altından Unkapanı ve Şehzadebaşı’nı geçerek Yenikapı’ya ulaştırılması amaçlanıyor. 4. Levent’ten metroya binen vatandaşlarımız Yenikapı’ya hiç duraksamadan ulaşabilecekler. Şu anda bir yandan da Almanya’da özel olarak Thyssen Firması tarafından yapılan yürüyen merdivenleri monte ediyoruz. Bu arada tüm metro hattında kullanılmak üzere Kore’den 92 adet yeni metro aracı getirildi.'