Talimhane'de Bina Kalmadı



Talimhane'de otele dönmeyen bina sayısı bir elin parmakları kadar kaldı. Onların peşine düşen işletmeciler milyon dolarlar öneriyor. İstanbul'un ilk planlı yerleşim yeri olan Talimhane, 1930'lu yıllarda kurulmaya başladı. Aradan geçen sürede Beyoğlu'nun adeta konaklama mekanı olan Talimhane, son yıllarda gösterdiği dönüşüm ile birlikte otel yatırımcılarının gözdesi oldu.

Talimhane'de otel olmayan bina sayısı neredeyse bir elin parmakları kadar kaldı. Onlar da kapanın elinde kalacak. Bu binalar için otel yatırımcılarının birbirine düştüğünü belirten emlakçılar, rakamların 2-3 milyon dolarlardan açıldığını anlatıyor. Talimhane'deki doluluk oranı, İstiklal Caddesi esnafı için önemli bir gösterge. Bu oteller dolu olduğunda İstiklal Caddesi esnafının da yüzü geliyor. Onlar boşsa, esnaf da kan ağlıyor.

6 milyon $'lık adam Mayıs'ta taşınıyor
Bu arada Beyoğlu'nun en yeni projesi ise kuşkusuz son rütuşları yapılan Taksim Residance. Elmadağ'daki Tekfen'in bu projesinde oturum mayıs ayından itibaren başlayacak. Projenin en ilgi çekici yeri tarihi Fransız Pasteur Hastanesi'nin aslı korunarak yapılan Pasteur Residance.

Bu binada bulunan ve yaklaşık bin metrekare olan Penthouse (çatıkatı) dairesi tam 6 milyon dolara satıldı. Ünlü bir işadamı tarafından alındığı söylenen ancak sahibi sır gibi saklanan söz konusu daire, Maçka Parkı ve Boğaz manzaralı. Daireleri milyon dolarla ifade edilen bu özel residance ile birlikte Beyoğlu'nun Türkiye'nin en zengin isimlerini ağırlayacağı ifade ediliyor.