Tamince'den Tehditkâr Üslup

Antalya'da tartışmalı 100. Yıl Spor Kompleksi ihalesini alan Fettah Tamince, düzenlediği basın toplantısında, hem sivil toplum örgütlerine hem de gazetecilere yönelik tehditkâr bir üslup kullandı. Mimarlar Odası'na "Sen benim adımı ağzına alamazsın. Adımı ağzına alırsan, önce git ağzını yıka. Ben senin boğazına takılırım" diye çıkışan Tamince, aleyhinde çıkan haberleri gerekçe göstererek basın toplantısına katılan gazetecileri de azarladı. Tamince, Antalya'daki tartışmalı yatırımları için de "Ben insanların ayağının altını, elinin üstünü öperek yatırım yapıyorum. Gücüm var, ilişkilerim var" dedi.

100. Yıl Spor Kompleksi ihalesine 11 kişi teklif verdi, ancak ihaleye sadece Tamince'ye ait Sembol İnşaat katıldı. 30 bin kişilik stat ve 10 bin kişilik spor salonu ihalesini kat karşılığı alan Tamince, burada rezidanslar, dev gökdelenler yükseltebilecek. İhale tartışma yaratırken Tamince dün kendisine ait olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın ailece tatilini geçirdiği 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'de basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Mimarlar Odası'nı hedef alan Tamince şöyle konuştu:

"Fettah Tamince'nin adını ağzına alıyorsa, önce ağzını yıkasın. Ben Antalya'ya yatırım yapıyorum. Ben şimdiye kadar sustuysam, edebimden sustum. Benim için ona yakın, buna yakın diyorlar. Senin kişiliğin varsa, becerin varsa sen de yakın olursun. Meclis üyesi olmak için kaç takla attığını biliyoruz. Benim adımı ağzına alma, boğazına takılırım."

Tamince, daha sonra da basında çıkan haberleri yine aynı üslupla eleştirerek gazetecilere yüklendi. Tamince, gazetecilere hitaben, " 'Çek elini Antalya'dan' diye yazmışlar. Ben Antalya'dan elimi çekersem, Antalya ciddi sarsıntı geçirir. Kaç kişiye ekmek verdiğimi biliyor musun? Sen kimsin de çek elini diye yazıyorsun" dedi. Tamince, bu sözlerinin ardından bir gazetecinin tepkisi üzerine medyadan özür diledi.

'Dava açacağız'
CHP İl Başkanı Ömer Melli , kat karşılığı yapılan ihalede, Tamince'ye verilen 40 bin metrekarelik ticari alanı eleştirdi. Melli, "Yeraltında kaç kat olacağı, yer üstüne kaç kat çıkacağı belli değil." dedi. MHP İl Başkanı Mustafa Akar da " 100. Yıl" ihalesinin iptali için dava açacaklarını belirtti.