"TANAP'ın Boruları Yerli Olsun!"



Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, çelik sektörüne konu bazı ürünlerde 2012 yılında ihracat artışının ithalat artışının gerisinde kaldığını söyledi.

Yurt içi kaynakları değerlendirerek ihracat yapabilecekleri bir yapıyı tercih ettiklerini ifade eden Yayan, Türkiye'nin bütün imkanları ile bu yapının oluşturulması yönünde gayret sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Yayan, ekonomide yaşanacak bir sıkıntının ilk olarak ekonomi ile ilgili aktörleri etkileyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ekonomik aktörlerin birbirleri ile koordineli çalışmasını istiyoruz. Mesela büyük projelerde bunu hükümetin de destekleyeceği beklentisi içerisindeyiz. Örneğin 9 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde yaklaşık 2 milyon ton civarında bir sac boru kullanılacağı söyleniyor. Bunun kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'den, Türk demir-çelik sektöründen, Türkiye'nin sacı kullanılarak üretilen borulardan karşılanması gerektiğine inanıyoruz."