Tanrıçalar Porselenle Vücut Buluyor...



“Porselen tanrıçaların vücut bulması için kullanılabilecek en mükemmel malzeme. Çünkü porselenle çalışmak; insanı sıradan gerçekliğin ötesine taşıyan ve bir başka maddeye dönüşmesini sağlayan simyasal dönüşümün içinde olmak”

Seramik sanatçısı K.Deniz Pireci’ nin ilk kişisel sergisi “Tanrıçalar Zamanı” sanat severlerle buluşuyor. 19 Şubat-13 Mart tarihleri arasında Tünel Galeri X’ de açık kalacak olan sergide porselen bu kez de Tanrıça formlarıyla karşımıza çıkıyor.
Tanrıçanın yöntemlerine, kadınların büyüsünün egemen olduğu bir çağın esrarına geri dönmek arzusuyla belirlediği “tanrıça” temasını işleyen sanatçı, eserlerine de bu arzuyu yansıtıyor. Çeşitli görünüşleriyle tanrıçanın yeniden canlanmakda olduğunu varsaydığımızda bu defa tanrıça porselenle hayat buluyor.

Türkiye’nin porselenle çalışan az sayıda seramik sanatçısından biri olan Pireci porseleni ” Kendimi bildim bileli porselenle yoğruldum, porselen beni ben onu şekillendirdik. Aramızdaki ilişki tarifsiz ve fırtınalı bir aşk gibi” sözleriyle tanımlıyor.

Sergilenen 32 eserin içinde sanatçının Kişisel İzler 6 ve Denizi Pişirdik Berlin için yarattığı eserler de yer alıyor. Sergide yer alan eserlerin yanı sıra sanatçının çalışmalarından bazıları VitrA Seramik Sanat Atölyesi, Kore Museum of WOCEF ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.

Galeri-X İstanbul
Galipdede Cad. No:48/11 Tünel