Tarabya Oteli Tamam, Sırada Taksim'e Şehir Oteli Projesi Var



Tarabya'nın simgesi ve Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden Büyük Tarabya Oteli, Bayraktarlar Holding tarafından satın alınmasının ardından The Grand Tarabya ismi ile İstanbullularla tekrar buluştu. 350 milyon dolarlık yatırımla yeniden inşa edilen The Grand Tarabya'nın açılışında konuşan Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar, "Şimdi de Sarıyer'e Turizm Meslek Lisesi, Taksim'e şehir oteli inşa edeceğiz" dedi.

Toplantının ardından NTVMSNBC'ye konuşan Bayraktar, "Taksim'deki oteli meydana yapacağız. Tarih henüz net değil. Beyoğlu'nda imar durumunda değişiklik oldu. Onu bekliyoruz" dedi. Seçil Başkaya'nın haberine göre Bayraktar, "Sarıyer'e de Hazine'den arazi alarak, Turizm Meslek Lisesi ve uygulama oteli inşa edeceğiz" diye konuştu. The Grand Tarabya'ya yabancıların ilgisinin yoğun olduğunu da belirten Bayraktar, kültürel mirasın korunması ve otelin milli kalması için teklifleri ve işbirliklerini kabul etmediklerini dile getirdi.

The Grand Tarabya Genel Müdürü Bora Göymen ise ilk yıl yüzde 50 doluluk oranı hedeflediklerini, 15-20 yıl içerisinde ise yapılan yatırımın geri dönmesinin beklendiğini açıkladı. Göymen, 100'ün üzerinde Türk filmine set olan otelin, eskiden olduğu gibi dizi ve filmlere set olabileceğini belirterek, "Eski Türk filmleri ve yıldızlarını konu alan bir kitap projesi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Engelli dostu otel

Dünyada yaklaşık 450 lüks otelin üye olduğu Leading Hotels of the World (LHW) platformuna üye olan engelli dostu otelde; 248 oda, 80 suit ve 30 apartman dairesi bulunuyor. Oda fiyatları, 200 Euro'dan başlarken; apartman dairelerinin fiyatları aylık 7500-25000 Euro arasında değişiyor. Otelde; İstanbul'un en büyük SPA’sı olan, 4 bin metrekareye yayılmış Therapia SPA, 14 toplantı salonu, 1,280 m²'lik balo salonu, 445 m²'lik panoramik toplantı salonu, doğal gün ışığı alabilen fitness merkezi, açık ve kapalı havuzu, 500 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Büyük Tarabya Oteli

Hotel M. Tokatlıyan, Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi otel Tokatlıyan Oteli'nin Boğaz'daki şubesi olarak kurulan Büyük Tarabya Oteli, tarih boyunca Boğaz'ın en görkemli yapıları arasında yer aldı.

1900’lü yılların başında, mimar Alexandre Vallaury tarafından Tarabya'daki Petala Oteli'nin yerine yapıldığı tahmin edilen Tarabya Tokatlıyan, ahşap olarak, zemini dahil beş katlı, sağ ve sol kanatlı, saçaklı, barok eğilimli bir üslupla inşa edildi. 1914  yıllarında otelin 120 yataklı olduğu ve İstanbul'da elektrik ile aydınlatılan ender yapılardan biri olduğu belirtiliyor.

Birkaç sene sonra yanan otelin yerine, arazisi satın almalarla genişletilerek, Emekli Sandığı'nın Büyük Tarabya Oteli inşa edildi. 1964 yılında hizmete açılan otel, Hilton ve Divan Otelleri'nden sonra Türkiye'nin üçüncü 5 yıldızlı oteli oldu.

Tarabya Oteli'nin isim hakkı ile birlikte binası, 4 Nisan 2006 tarihinde Bayraktarlar Holding'e intikal etti. The Grand Tarabya'nın yeniden inşası, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirildi.