Belediyeden 3. Köprüye İtiraz




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi Müdürü Prof. Kaptan, Dubai Kuleleri ve 3. köprüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Profesör Kaptan, “İstanbul’a 3. köprü yapıldığı hafta trafik tıkanır” dedi. İstanbul Metropolitan Planlama Ve Kentsel Tasarım Merkezi Müdürü Profesör Hüseyin Kaptan, 3. köprü tartışmalarıyla ilgili sessizliğini İTÜ Taşkışla’da düzenlenen şehir plancıları kolokyumunda bozdu. İşgücü desantralizasyonu gerçekleştirilmeden yeni köprülerin trafik sorununu çözemeyeceğini söyleyen Prof. Kaptan, “Şu anda köprüyü yapsak önümüzdeki hafta yollar tıkanırdı” diye konuştu.

İstanbul’un kuzeyinden geçecek bir yolun sulama havzalarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunan Merkez Müdürü “Projeyi yapanlar bu haritaları görmeden karar vermesin, su havzalarını terk edersek İstanbul’u da terk etmemiz gerekir” dedi.

İstanbul’un Belediye Başkanı Topbaş’tan aldıkları büyük destekle planlama merkezinin çalışmalarını sürdüğünü söyleyen Profesör Kaptan, İstanbul’un yaşanabilir kent olması için İstanbullulara büyük görev düştüğünü de belirtti. Katılımın olmadığı yerde mafyanın etkili olacağı uyarısında bulunan Kaptan, kent yönetiminde demokrasi ve katılımın önemine de dikkat çekti.

Merkez, Topbaş tarafından kuruldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş tarafından 4 ay önce kurulan Metropolitan Planlama Ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde 9 üniversiteden 75 akademisyen ve 300’ü aşkın uzman görev yapıyor.