Tarih Ayağa Kaldırılacak



Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ilçe sınırlarındaki tarihi binaları, sahipleri tarafından bağışlanmaları durumunda restore edecek kültür-sanat evlerine dönüştüreceklerini açıkladı.

Tartan, “Karikatür, folklor, oyuncak, şiir, yemek, mask, kurtuluş müzeleri olarak kente ve kentliye kazandıracağız. Ayrıca müzeler turizme de açılım sağlayacak” dedi. Bu amaçla kültürel mirasın korunmasına yönelik fonları harekete geçireceklerini belirten Başkan Tartan, UNESCO, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanacaklarını kaydetti. Kültür turizmine hizmet edecek bu projenin İzmir’e büyük kazanımlar sağlayacağını ifade eden CHP’li Başkan, şöyle konuştu:

“Alsancak, Kahramanlar ve Mithatpaşa Caddesi’ndeki tarihi binaların büyük bölümü yıkık dökük. Tinercilerin, sarhoşların mekanı haline gelmiş. Çevre sakinleri bu durumdan sürekli yakınıyor. İzmirli bunu hiç hak etmiyor. Kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde bu konunun üzerine gideceğiz. Tescilli olmayan ve kaldırılması gereken binalar, anlaşılarak tahliye edilecek ve yıkılacak. Tescilli yapılarla ilgili restorasyon çalışmalarına ise hemen başlanacak. İzmir’in kentsel değerini yükselteceğiz.”