Tarih Sular Altında!



Ege Bölgesi'nde son bir haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle taşan Büyük Menderes Nehri'nin sularından tarih de nasibini aldı. Aydın'ın Didim ilçesinde tarihi Milet Antik Kenti sınırlarında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı korumasında olan Milet Müzesi ve 600 yıllık tarihi İlyasbey Külliyesi sular altında kaldı. DHA'nın haberine göre, müze ve tarihi cami etrafında herhangi bir yağmur suyu kanalı çalışması yapılmadığından dolayı ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi.

Müze çalışanlarının bile su birikintisinden zorlanarak içeri girdiği, müzeye gelen turistlerin ise içeri girmeden geri döndüğü öğrenildi. Müzeye giriş yapmak isteyen vatandaşların araçlarını müzenin giriş kapısına kadar yanaştırarak girebildikleri görülürken, müzenin arka tarafında bulunan jeneratör ve diğer depo alanlarının da tamamen sular altında kaldığı görüldü.

Geçen yıl Milet Müzesi'ni ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulunan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzenin duvarında oluşan nemlenme için müdürlük görevlilerine kızarak önlem alınmasını istemişti.