Tarihi Binaya Asılan Poster Kaldırıldı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beyoğlu’nun Galata semtinde tarihi Galata Kulesi’nin bulunduğu meydanda tadilat işlemleri yapılan tarihi binaya asılan 'Nusret Gökçe' posterini kaldırdı.

Galata Meydanı'nda tadilat işlemleri yapılan tarihi binanın ‘Nusret Gökçe’ posteriyle örtülmesi üzerine, İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sözde kültür elçilerinin ticari projeleri için bin yıllık Galata Meydanı'na yapılan bu uygulama kabul edilemez. Tarihi binanın bu şekilde kapatılması reklam yönetmeliği ve kültür varlığı mevzuatına aykırıdır. İzinsiz uygulamaya hakkında işlem yapacağız.” demişti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İBB sözcüsü Murat Ongun ve İBB Genel Sekreteri Mahir Polat yine sosyal medya üzerinden daha sonra yaptıkları açıklamada ise söz konusu posterin kaldırıldığını duyurdu.

Ongun, “İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği ile kendini tüm dünyaya rahatlıkla anlatabilecek derinlikte bir şehirdir. Beyoğlu’na yakışmayan giydirme İBB tarafından kaldırtıldı.” derken; Polat ise, “Ekiplerimizin işlemleri sonucunda Galata Meydanı’nda yapılmış uygulama akşam saatlerinde kaldırılmıştır.” ifadelerini kullandı.