Tarihi Giresun Evleri Koruma Altına Alındı



Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, kentsel sit alanı ilan edilen Zeytinlik Mahallesi başta olmak üzere il genelindeki tarihi evlerinin koruma altına alındığını söyledi. Emin Yılmaz, aslını koruyarak ayakta durmayı başaran 60 dolayında tarihi Giresun evi bulunduğunu anımsattı.

Mimari özelliklerini bugüne kadar muhafaza eden tarihi evlerin restorasyonları için yaklaşık 6 yıl önce başlatılan çalışmaların son dönemde hız kazandığını belirten Yılmaz, “Kentsel sit alanı ilan edilen Zeytinlik Mahallesi başta olmak üzere il genelindeki tarihi Giresun evleri koruma altına alınmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Zeytinlik ve Hacıhüseyin mahallesi ile Görele ilçesindeki 4 tarihi evin sahibine 80 bin YTL ödenek sağlanmıştır.” dedi.

Yılmaz, il genelindeki tarihi evlerin önemli bir kısmının Zeytinlik Mahallesi’nde bulunduğunu ifade ederek, “Giresun Kalesi’nin güneydoğu eteklerinde yer alan ve geniş bir alanı kaplayan tarihi Zeytinlik Mahallesi’nin Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve bahçe içindeki tarihi evleri, turizm için büyük bir potansiyel oluşturmaktadır” diye konuştu.