Tarihi Haliç Tersanesi Boşaltılıyor!



Sol Gazetesi'nden Rıfat Doğan'ın haberine göre, Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Sembol İnşaat ortak girişimin kazandığı Haliçport projesi ihalesi kapsamında Haliç Tersanesi boşaltılacak. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ye gönderdiği yazıda Haliç Yat Liman ve Kompleksi ihalesinin Yap İşlet Devret modeliyle 02.07.2013 tarhinde yapıldığını 25.09.2013 tarihinde sözleşmenin imzalandığını belirtti. Açıklamanın devamanıda “08.11. 2013 tarihinde söz konusu yer yüklenici firmaya teslim edilmiş, proje alanı yüklenici firmanın uhdesinde(sorumluluğunda) bulunmaktadır” denildi.

Müdürlük, yüklenici firmaya yer tesliminin yapılması nedeniyle proje alanında sorumluluğunuzda bulunan tersanedeki her türlü faaaliyetlerin sonlandırılarak (güvenlik, diğer şahıslara verilen alanlar v.b) tersanenin en kısa zamanda ivedilikle boşaltılması için gereğinin yapılmasını istedi.

Temmuz ayında yapılan ihaleyi 1 milyar 346 milyon dolarla teklifle AKP’ye yakınlığıyla bilinen Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Sembol Uluslararası Yatırım ve Ekopark Turizm-Fine Otelcilik OGG ortak girişimi kazanmıştı. Söz konusu proje ile 250 dönümlük alanda yat liman kompleksi, otel ve cami yapılması planlanıyor.