Tarihi İstasyon Gün Yüzüne Çıkıyor



Tarihi istasyona yapılan kaçak eklentiler için yıkım çalışmaları başladı. Başkan Akpınar ve TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe, demir korkulukları birlikte kesti. Çalışmalara, işletme sahipleri de eşlik etti.

“Kent estetiğini koruyacağız”

İstasyon çevresindeki kaçak eklentilerin yıkım çalışmalarını başlatan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka için istasyon binaları çok önemli. Seçim sürecinde, ilçenin kent estetiğini korumak için Karşıyakalılara söz verdik. Kaçak eklentiler belediye ekiplerimizce kaldırılacak ve tarihi bina gün yüzüne çıkarılacak. İşin güzel yanı, yıkılacak olan işletmelerin sahiplerinin de bizimle birlikte çalışmalara eşlik etmesidir” dedi.

Yenileme yapılacak

TCDD İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe de İZBAN’ın faaliyete geçmesi ile birlikte atıl durumda kalan binalarda restorasyon ve röleve çalışması başlatıldığını belirterek “Tarihi binaların çevresindeki eklentiler Karşıyaka Belediyesi tarafından yıkılarak temizleniyor. Anıtlar Kurulu izinleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Katkıları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tarihi binalar ortaya çıkacak

İstasyondaki tarihi binaların çevresinde, geçmiş dönemlerde yapılan eklentiler için Karşıyaka Belediyesi yıkım kararı almıştı. Yasal süreçleri ve itiraz aşamaları tamamlanan eklentiler, TCDD yetkililerinin kontrolünde, Karşıyaka Belediyesi ekiplerince kaldırılmaya başlandı. Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda kaçak yapılar yıkıldıktan sonra istasyon binasında restorasyon çalışması başlayacak.