Tarihi Keçi Burcu, 3 Yıl Sonra Ziyarete Açılıyor



Merkez Sur ilçesinde, 2015 yılının Kasım ayında düzenlenen terörle mücadele operasyonları nedeniyle 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, 2016 yılının Mart ayında operasyonların bitmesine rağmen sürüyor. DHA’nın haberine göre; bölgede başlanan inşaat ve hafriyat kaldırma çalışmaları da devam ederken, 3 yıldır tarihi Keçi Burcu ve çevresine girişe izin verilmiyor. Diyarbakır Surları'nın parçası olan Keçi Burcu'nun ziyarete yeniden açılması için çalışmalar hızlandırıldı. Keçi Burcu'nun bu ay içinde yerli-yabancı turistlerin ziyaretine açılacağı belirtildi.

Restorasyonu daha önce tamamlanan ve kente gelip surları, Dicle Nehri'ni ve Hevsel Bahçeleri'ni görmek isteyenlerin uğrak yeri olan Keçi Burcu'nun yanısıra yakınındaki iki okulun da yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.  

'İnşaat Bölgesi' Yasağı
Merkez Sur ilçesindeki 6 mahallede devam eden yasağın vasfının değiştirilmesi için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Yetkililer, operasyonların 2016 yılının Mart ayında bitmesi üzerine önce patlayıcı imhası ve hafriyat kaldırılması çalışmaları yapılan yasaklı bölgede şu an alt yapı, inşaat ve yol çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Sur'da bulunan mahallelerdeki yasağın, inşaat bölgesine giriş yasağına dönüştürüleceği belirtildi.