Tarihi Kentler Birliği Denizli'de Toplandı



Foto: Mustafa Çiftçi (AA)

Tarihi Kentler Birliği'nin Denizli'de yapacağı toplantı öncesi düzenlenen kokteylde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin dünyadaki önemli tarihi kentlerden biri olduğunu söyledi.

Denizli'nin Pamukkale'siyle, Karahayıt'ıyla termal açıdan büyük bir misyonu yüklendiğini belirten Demir, ''Yatırımcılar buradaki kaynakların önemini her geçen gün daha iyi anlıyor. Antik kentlerle çevrilmiş kentimiz hem sağlık hem de inanç turizmiyle önümüzdeki günlerde daha çok kişinin ilgi odağı haline gelecektir. Tüm dünyanın gıptayla baktığı arkeolojik alanları ve büyüleyici Pamukkale'siyle Denizli'de daha fazla turist ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

Denizli'deki termal sularda şifa bulmak için 4 bin yıl önce de insanların Pamukkale ve Karahayıt'a geldiğini ifade eden Demir, ''Denizli'nin termal sularında şifa bulmaya gelen insanlar bundan sonra da buralara gelmeye devam edecektir. İlimizde yapılan yatırımların artmasıyla bu daha da öne çıkacaktır. Çünkü, Denizli'nin termal suları 4 bin yıl önce de şifa dağıtıyordu, şimdi de şifa dağıtıyor'' ifadesini kullandı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise Türkiye'deki çekiciliğin doğal özelliklerinden kaynaklandığını ifade etti.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise kentin turizm anlamında her geçen gün kendini daha iyi anlattığını ve bunların meyvesini de toplamaya başladığını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de şunları kaydetti:

''Tarihi Kentler Birliği'nin ikinci 10 yıllık döneminde yani 2012 yılından itibaren kendimize yeni bir misyon yükledik. Bu da bölge ve havza ölçeğinde toplantılar yapmak ve bu bölgelerdeki önemli kültürel varlıkları ortaya çıkartmak. Denizli'deki toplantının esası, arkeolojik miras ile ilgili. Bu çerçevede Denizli zaten son yıllarda büyük mesafe kaydetti.''