Tarihi Kervan Yolu'na Siyasetçilerden Destek



Kütahya'nın Simav İlçesi'nde Turizm, Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Orhan Nasuhoğlu, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişip kalkınması için bir kurtuluş reçetesi gibi gördükleri tarihi Kervan Yolu Projesi'ne son dönemde siyasilerden destek geldiğini söyledi.

İpek Yolu'nun parçası olan ve Marmara ile Akdeniz'i birbirine bağlayan en kestirme yol olan Kervan Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi çalışmaları sürüyor. Dernek Başkanı Orhan Nasuhoğlu, Kervan Yolu için 10 yıldır mücadele verdiklerini, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'ne hazırlattıkları projeye gelmiş geçmiş bütün siyasetçilerin ilgi göstermediğini, bu nedenle ilçenin gelişip kalkınamadığını savundu. Nasuhoğlu, son günlerde ilçede işbaşında bulunan siyasetçilerin ve siyasi parti temsilcilerinin Kervan Yolu'na ilgi göstermeye başladıklarını ve bunun memnun olduklarını belirtti. Nasuhoğlu, Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan ile DP, AK Parti, MHP ve CHP ilçe başkanları Mehmet Yörük, Mehmet Yağcı, Ahmet Gündüz ve Kasım Öner'in bir araya gelerek hazırlanan projeye destek verme kararı aldıklarını söyledi.

Nasuhoğlu, projenin 2002 yılında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı'nın teknik katkıları ile bilimsel hale getirildiğini anlattı Nasuhoğlu, şöyle dedi:

‘Kervan yolu, 175 kilometrelik Bursa- Simav yol güzergahındadır. Kervan yolu Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Gökçedağ Tren İstasyonunu ile Simav'a bağlı Dağardı Hanlar Mevkii'ne kadar olan 25 kilometrelik bölümdür. Devletin yol yapımı ile sorun çözülür. Bu yol yapıldığı takdirde Bursa-Simav arası 2.5 saatten bir saate iner.’

Nasuhoğlu, Kervan Yolu Projesi'nin sadece Simav'ın değil Bursa ve Uşak illeri ile ilçelerinin de yöresel ve bölgesel kalkınmasına da yardımcı olacağını anlattı.

Nasuhoğlu, Bursa ile Simav arasını 1 saate indirecek söz konusu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için Kervan Yolu Köprüsü Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulduğunu belirterek, “Dernek üyeleri topladıkları para ile Koca Çay üzerine 7.5 metre genişliğinde, 50 metre uzunluğunda köprü yaparak Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü'ne teslim etti” dedi. Bu köprünün yapımı aşamasında kendilerinin de bizzat yer aldığını kaydeden Nasuhoğlu, dernek ve yöre halkı olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, esas projenin tamamlanması için şimdi devletin kendilerine el uzatmasını beklediklerini bildirdi.