Tarihi Likör Arazisine Milyarlık Karma Proje



Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi'nin Mecidiyeköy'deki tarihi likör fabrikası arazisinde gerçekleştirdiği karma projesi Quasar İstanbul, 1 Mart'ta satışa çıkacak. 23 bin 700 metrekare arazi üzerine 500 milyon İsviçre Frangı (1 milyar TL) ile hayata geçecek projede metrekare fiyatları 6 bin dolardan başlıyor, 11 bin dolara kadar yükseliyor. 75 ile 765 metrekare arasında değişen 257 konut ve 58 ofisten oluşan Quasar İstanbul; 2015 yılının son çeyreğinde teslim edilecek.

En lüks dört daire satıldı

Sabah'ın haberine göre, Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, daha resmi satışa başlamadan yoğun ilgiyle karşılaştıklarını, rezidans bölümünün en üst katında yer alan en lüks dört daireden ikisinin Ortadoğu ve Türk yatırımcılara ön satış işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Tüm projeyi Fairmont yönetecek

Dünyada 20 ülkede 66 oteli bulunan ünlü 5 yıldızlı otel zinciri Fairmont Türkiye'ye geliyor. Projedeki tüm birimlerin yönetimi Fairmont'a ait olacak. Quasar İstanbul'da açılacak otelde 210 oda yer alacak.

Nisanda fiyatlar değişecek

Projede fiyatlar 1 Nisan'da yenilenecek. Mevcut fiyatların yüzde 7 ila 10 arasında artacağı öğrenildi.

Minimum yüzde 50 prim yapacak

Quasar İstanbul'un yatırımcısına minimum yüzde 50 kâr getireceğini belirten Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Viatrans'ın Türkiye yatırımlarına devam edeceğini söyledi. Özkan, "Bugüne kadar Levent ve Zincirlikuyu aksından 3-4 tane proje talebi geldi. Ancak bizim öncelikli hedefimiz boğaz hattında proje yapmak" diye konuştu.

Viatrans bütün daireleri satın aldı

Viatrans Emlak Konut'un gelir paylaşımı ile ihalesini verdiği Mecidiyeköy Eski likör fabrikası arazisi üzerine inşa edilecek Quasar İstanbul'daki dairelerin tamamını Viatrans satın aldı. Ayrıca Viatrans'ın bağlı olduğu İsviçreli fonun grup şirketlerinden Satel de, Emlak Konut GYO tarafından 28 Ocak'ta içinde otelin de bulunduğu 29 bağımsız bölümü satın aldı.