Tarihi Silüete Hançer İşte Böyle Görüntülendi!



DHA'nın haberine göre, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan İstanbul kendine özgü tarihsel silüetini kaybetmeye başladı.15 milyona yaklaşan nüfusu ile mega kent halini alan İstanbul'un özgün silüeti art arda yapılan dev gökdelenlerin altında adeta ezilmeye başladı. Son on yılda kentin özellikle Şişli, Levent, Zincirlikuyu ve Maslak bölgeleri yüzlerce katlık devasa gökdelenlerin merkezi haline gedi.

Gökdelenlerin yüksek ve yan yana olmaları nedeniyle rüzgar sirkülasyonunu engellemesi hava kirliliğini de beraberinde getiriyor. İstanbullular özellikle vapurla karşıdan geçerken ilk gördükleri görüntü kentin eşsiz silüetiydi. Ama artık bu güzel görüntülerin yerini tarihi yapıların sırtına binmiş devasa gökdelenler aldı.

Resim Galerisi Burada Görünecek

Göğe doğru yükselen gökdelenler silüeti bozmaya devam ederken, yeni gökdelenlerin de yapımı hızla devam ediyor. İstanbul'da yeni yapıların arasında halen 200 katlı gökdelenler bulunurken, önümüzdeki yıllarda kat sayıları daha da artacak olan yeni gökdelenlerde hizmete girecek. İstanbul, tarihi kent görünmünden çıkıp gökdelen kente bürünerek yeni bir görüntü alacak...