Tarihi Yapılar Restore Edilecek



Şahin, makamında düzenlediği basın toplantısında, 3 bin yıllık geçmişe sahip ve içlerinde Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarında bulunduğu tarihi yapılar için proje hazırladıklarını ve bu projelere ödenek aldıklarını söyledi.

Projelerin ilçe merkezinde 14 ve Yörük köyünde 39 kaybolmaya yüz tutmuş yapı için hazırlandığını vurgulayan Şahin, "Atalarımızdan bize kalan 54 tarihi yapı daha gelecek kuşaklara aktarılacak. Bakanlığımızdan bu yönde hazırladığımız projelere hibe aldık. Yörük köyüne yapılacak onarımlar için 339 bin 669 lira hibe verildi. İlçe merkezi için ise 163 bin 387 lira hibe aldık. Ayrıca 22 proje içinde 665 bin lira onarım yardımı aldık. Tarihi yapıların sahipleri bu yardımlarla istediğini yapamazsa çeşitli kredi destekleri de var" diye konuştu.

Turist sayısı

Safranbolu'ya gelen turist sayısında sürekli artış yaşadıklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Son 3 yıl içinde yüzde 40 artış yaşandı. Ben hem yurt dışından hem de yurt içinden gelen turist sayısında bu yıl da aynı artışın olacağını düşünüyorum. Özellikle Tayvan, Kore ve Japonya'dan gelen turistler misafirimiz oluyor. Bu yıl Almanya'dan yoğun talep var. Almanya dışındaki diğer Avrupa ülkelerinde de tanıtım yapacağız."

Şahin, Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının devam edeceğini ve çıkartılan eserlerin üzeri kapatılarak bu yıl turizme açılacağını kaydetti.