Kırıkkale'nin Delice ilçesindeki bağ evine elektrik hattı döşemek için iş makinesiyle kazı yaptıran Abdulkadir ve İsmail Dağ kardeşler, tesadüfen binlerce yıl öncesine ait ‘erzak küpü' buldu. Topraktan çıkarttıkları küpün etrafındaki şekillerin yanındaki "Y, T, U, E, R, O, H, G" yazılı harfler ise dikkat çekiyor. Dağ kardeşler, buldukları küpü ilgili kurumlara bildirdiklerini söyledi.
İHA’da yer alan habere göre; Abdulkadir Dağ, "Elektrik tesisatı için borunun toprak altında olması lazımmış onun için kazı yaparken tesadüfen büyük taşlar çıktı. Taşları alırken küpün ağzını gördük. O şekilde denk geldik küpe. Sanırım Hitiler veya Romalılar döneminden kaldı. Üzerinde bazı harfler var." dedi.
Elektrik kazı çalışması yaparken tesadüfen tarihi küpü bulduklarını ifade eden İsmail Dağ ise, “Kazı sırasında bir kaç taş gördük. Bir kapağa denk geldiğimizi hissettik. Küp olduğunu anladık. Sonra Jandarmaya olsun, belediye başkanımıza olsun, gerekli mercilere bildirdik. " şeklinde konuştu.