Tartan: Sessiz Devrim Yaptık



Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, göreve seçildikten sonra kentin doğru fotoğrafını çektiklerini ve yola bu şekilde koyularak hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Kararları halkın istemleri doğrultusunda aldıklarına değinen Başkan Tartan, "Şov yok, demokrasinin itici gücü var. Halk karar veriyor, biz yapıyoruz" dedi.

Anketler yaptırarak halkın istek ve taleplerini öğrenip ona göre politika belirlediklerini anlatan Başkan Tartan, "Ben bu kenti 24 saat yaşayan bir insanım. Temizlik, otopark, yeşillik, tarihe saygı, kültür ve sanat, turizm kimliğinin ön plana çıkarılması temel isteklerdi. Bunları dikkate aldım" diye konuştu. Tartan, çöplerin düzenli alındığını içlerinde kadınların da yer aldığı mahalle ve sokak görevlilerinin 24 saat daha temiz bir İzmir Konak için görev yaptığını söyledi.

Tartan, "Konak Belediyesi olarak demokrasinin kurumsallaşması, güzelliğinin fark edilmesi için de çaba gösteriyoruz. Bu anlamda da halkın yanındayız. Sessiz sedasız bir devrim bu aslında. Kararları halkın istemi doğrultusunda alıyoruz. Her gün onlarca anket yaptırıp halka soruyoruz. Yanıtlara göre tavrımızı belirliyoruz. Halkın gerçek anlamda güç olduğunu hissetmesi önemli. Onlar karar veriyor, biz yapıyoruz" dedi.