Tartışılan Yarışmada Birinci Proje Seçildi



Denizli’nin yeni hükümet konağı ve çevre düzenlemesi projesi, yarışmayla belirlendi. Alandaki tarihi yapıların yıkılacağı yönündeki iddialar, uzun süre tartışma konusu olmuştu. Seçilen projede, hepsinin korunduğu gözlendi.

Denizli Valiliği’nin Hükümet Konağı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, mimar Yavuz Selim Sepil ve ekibinin projesi, 93 çalışma arasından birinci seçildi. Tüm projeler sergilendi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanvekili Osman Zolan’la İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de katıldı.

Bakanlığa onaya gidecek

Vali Erkmen, "Projenin amacı, Denizli’de 2009 yatırım programına alınan hükümet konağının yanı sıra meydan, müze ve kültür merkezi gibi eserleri kentimize kazandırmak. Denizli için en iyi meydanı, en iyi müzeyi, en iyi hükümet konağını nasıl elde ederiz bakışıyla hareket edilmiştir" dedi. Yarışma sürecinde yaşanan tartışmalara da değinen Vali Erkmen, şöyle devam etti: "Çeşitli internet sitelerinde asılsız iddialar yer aldı. Birincinin belli olduğu, jürinin yetkin isimlerden oluşmadığı gibi... Bunlar, yakışıksız oldu. Projeler, tamamen bilimsel kriterlerle değerlendirilmiştir. Denizlilerin uzlaşacağı bir proje ortaya çıkması için gereken tüm diyalogları sağladık. Sonuçta da tartışma konusu olan binaları da koruyan proje ortaya çıktı. Üzerinde küçük değişiklikler yapılması söz konusu. Yapılacak çalışmalar sonucunda, nihai proje onay için İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek."

Birinci olan projede, yıkılma düşüncesi tartışmalara neden olan Vali Vekfi Ertür Kız Meslek Lisesi’yle aslına uygun olarak başka yere taşınması yönünde olur alınan mevcut hükümet konağı korundu. Bu yapıların, kültür merkezi ve müze olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.