"Taş Kesilen Şehir"de Restorasyon Başladı!



Eski yöneticiler hakkında yolsuzluk soruşturması açılmasından bir gün sonra 105 milyon Euro bütçeli çalışmayı Avrupa Komisyonu üyesi Johannes Hann başlattı.

Ülkedeki tarihi kalıntıların ihmal edilmesinin sembolü haline gelen sit alanında restorasyonun 2015’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tarihi şehirde daha önce yapılan çalışmaların plansız ve zarar verici olmasının yanısıra yapılan masrafların şişirilmesi sürekli olarak eleştirilere neden olmuştu. Kültürel Miras İzleme Derneği Başkanı Antonio Irlando şimdi eski ihalelerin soruşturulduğunu belirtti: “Bir dizi altyapı çalışması gerçekleştirdiler. Bunlar için ağır sanayi ürünleri ve elektrikli malzemeler kullanıldı. Arkeolojik alanın altından kablolar geçirdiler ve bu yapıya zarar verdi. Buradan başlayarak, on yıl öncesine kadar yapılan tüm ihalelerle ilgili soruşturmalar başlatıldı.”

Napoli yakınlarındaki Vezüv yanardağınının yaklaşık 2000 yıl önce patlamasıyla yerle bir olan şehirde, volkanik küller binaların bugüne kadar bozulmadan kalmasını sağlarken ölen insanların etrafını kaplayarak ürkütücü şekiller oluşturmuştu.

 

Resim Galerisi Burada Görünecek