Tasarım Vakfı 3d Printing Atölyesi



Günümüzde alternatif üretim teknikleri içinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olan hızlı prototipleme, aynı gün içinde tasarlanan ürünün fiziksel ortamda üretilebilmesine imkan tanıyor. Tasarım ve üretim kültürüne yön veren 3d print teknolojisini tasarımcılarla buluşturmak isteyen Tasarım Vakfı, 18 Haziran’da Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde 12 tasarımcının katılımıyla bir atölye çalışması yapacak.

Atölye, 3bFab kreatif ekibinin 3d print kültürü ve hızlı üretim-tüketim üzerine gerçekleştireceği sunumun ardından, modelleme süreci ile devam edecek. Katılımcılar, tasarladıkları ve modelledikleri ürünü aynı gün içinde 3d printer ile elde edebilecekler.

Üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar fakülteleri ve tasarım bölümlerinden mezun olmuş; Rhino, 123d, 3d max, TinkerCAD gibi modelleme programlarına hakim ve bu programları aktif şekilde kullanabilen adaylar, özgeçmiş ve portfolyolarını 13 Haziran 2014 tarihine kadar  info@tasarimvakfi.org adresine gönderebilirler.

Katılımcıların, ücretsiz gerçekleşecek atölyeye, gerekli modelleme programlarının yüklü olduğu dizüstü bilgisayarları ile gelmeleri gerekmektedir.