Tasarım Yarışması’nın Cesaretlendirdiği Büyüktopbaş’a Uluslararası Ödül



Mobilya Sanayicileri Derneği’nin genç tasarımcı adaylarını teşvik etmek üzere üç yıldır sürdürdüğü Tasarım Yarışması’nın ödüllü iç mimarlarından Lütfi Büyüktopbaş’a bir ödül de İtalya’dan geldi. İtalyan mobilya şirketi Depadova ve tasarım portalı Designboom’un iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya başvuran 98 ülkeden 5 bin 402 tasarımcı arasından, Büyüktopbaş ilk 100’e girdi. Büyüktopbaş’ın tasarladığı koltuk, 31 Ekim'e kadar Milano’da sergilenecek.

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen Ulusal Tasarım Yarışması, genç tasarımcı adaylarını cesaretlendirme misyonunu gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl bu yarışmanın Yemek Odası Kategorisi’nde birinciliği göğüsleyen Lütfi Büyüktopbaş, buradan aldığı motivasyonla İtalya’da düzenlenen Uluslararası Tasarım Yarışması’na katıldı ve 98 ülkeden 5 bin 402 yarışmacı arasından ilk 100’e seçilerek büyük başarı elde etti.

Büyüktopbaş: “Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil ettim.”
Geleneksel Osmanlı yerde yemek yeme tarzını modernize eden tasarımıyla MOSDER’in Tasarım Yarışması’nda aldığı derecenin kendisini başka yarışmalara da katılmaya teşvik ettiğini belirten Büyüktopbaş, “MOSDER tarafından aldığım ödül, tasarımlarımın başkaları tarafından takdir edildiğini görmemi sağladı. Daha önce tasarımlarımın başkaları için bu kadar anlamlı olabileceğini düşünemezdim. Buradan aldığım cesaretle İtalya’daki yarışmaya katıldım ve Türkiye’yi uluslararası arenada da başarıyla temsil etmeye başladım. İlk 100’de yer alan koltuk tasarımım İtalyanlar tarafından büyük beğeni görüyor. Bu koltuk taşınabiliyor, katlanabiliyor ve iki yönlü kullanılabiliyor.” dedi.

İtalyan Tasarım Yarışması’nın jürisinde dünyaca ünlü tasarımcılar Norman Foster, Patricia Urquiola, Carlo Forcolini, Paolo İmperatori de yer alıyor.