Tasarımda Görülmemiş 'Şeyi' Bulun!

Bir 'şey' tasarlayıp Milano'ya gitme hakkı kazanabilirsiniz! Radikal Gazetesi sayesinde bu hiç de zor değil. Radikal, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Tasarımda Radikal Eğilimler başlıklı tasarım yarışmasında bu kez 'şey'i arıyor; daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen yeni bir 'şey'i... Siz de kendi 'şey'inizi bulup yarışmaya katılırsanız Milano Tasarım Fuarı'na gitme şansı yakalayabilirsiniz. Unutmayın, katılım için son 10 gün!

4-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Tasarım Haftası'na paralel olarak düzenlenen yarışma dDf ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi'nin katkılarıyla düzenleniyor. Tasarımda Radikal Eğilimler Yarışması bu yıl tek katagoride gerçekleşiyor. Yarışma, üniversitelerin endüstri tasarımı alanında lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencilerine, mezunlarına veya ETMK'ya üye olanlara açık. Yarışma beş farklı başlık altında yaratıcı çözüm önerileri bekliyor: '0-5 yaş arası çocuk giysileri', 'ileri yaş grubuna uygun, kullanımı rahat iletişim araçları', 'eğitim amaçlı bisiklet', 'ev mekânlarında 'salonun ofisleşmesi' için öneriler', 'doğa ve çevre açısından eğitici ve öğretici çocuk oyun parkları'.

Yarışmanın seçici kurulu İstanbul'daki tüm üniversitelerin tasarım eğitimi veren bölümlerindeki bölüm başkanları ve endüstri temsilcilerinden oluşuyor. Ödüller 4 Eylül'de İstanbul Design Week'in açılış töreninde sahiplerini bulacak. Birinciler Milano Design Week 2008'e birer seyahat kazanacak. Hem birinciler hem de yapıtları 'Milano Design Week 2008'e gönderilecek. Yani kazanan yapıtlar dünyanın en önemli tasarım fuarında sergilenecek! Ayrıca dereceye giren tüm yapıtlar İstanbul Design Week'te sergilenecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin A3 boyutunda bir kâğıt üzerine yaptıkları çizimlerini 20 Temmuz'a kadar Nuray Sarıoğlu/Doğan Medya Center/Bağcılar/İstanbul adresine göndermeleri gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için sey.radikal.com.tr

Köprü üstünde üçüncü tasarım haftası
İstanbul Tasarım Haftası bu yıl 4-10 Eylül tarihleri arasında üçüncü kez Eski Galata Köprüsü'nde yapılacak. Hafta boyunca Eski Galata Köprüsü, seminer, panel, sergi, parti ve açılışlara ev sahipliği yapacak. Tasarım haftası bu yıl uluslararası projelerini de genişletiyor. Dünyaca ünlü tasarımcıları Türkiye'ye getirecek olan etkinlikte dikkat çeken sergiler şunlar:

Fransa'dan geleceğin tekstil ürünlerini sergileyen 'Futuro Textiles', DesignMai'den özel bir seçkinin yer aldığı 'Digialability', Fransa'nın 25 tasarım yıldızının 40 ürününün sergilendiği 'Etoiles du Design', dünyaca ünlü Finlandiya tekstil markası 'Marimekko', 2016'nın sağlıklı yeme alışkanlıklarının yorumlandığı 'Electrolux Design Lab', beş toplumsal sorunu ele alan ve dünyanın dört bir yanından yaratıcılar tarafından yaratılan 'Good 50x70'. İstanbul Tasarım Haftası'nın bu seneki konukları arasındaysa Hüseyin Çağlayan, Defne Koz, Patricia Urquiola, Li Edelkoort, Konstantin Grcic, Marco Susani ve Tucker Viemeister yer alıyor. Hüseyin Çağlayan'ın yeni tasarımı olan LED kıyafet de tasarım haftası için Japonya'dan özel olarak getirilip Eski Galata Köprüsü'nde sergilenecek.